NB I.

2022.01.21. 11:52

Amerikai játékossal erősítettek a röplabdások

Szombaton idegenben lép pályára a női röplabda NB I-ben a CoreComm-VESC együttese, a tabellát vezető Gödöllő ellen.

GNYK

Liene Miller (középen) igyekszik minél előbb beilleszkedni a veszprémi csapataba Fotó: VESC

A decemberi kupameccset és a rövid szünetet követően befejeződött az alapozás az idei bajnokságra. Ahogy az őszi szezonban, így most is az Extraliga szintet képviselő Gödöllő lesz az első ellenfél, méghozzá idegenben.


Voltak változások a VESC-nél. Szvat Júlia sérüléssel küzd, térdszalag szakadásból lábadozik. Giovanna Monteiro átigazolt, éppen a hétvégi rivális Gödöllő csapatát erősíti majd. Új játékost is igazolt a CoreComm, a 188 cm magas fiatal amerikai négyesütő, Liene Miller személyében. – Egy hét telt el az újonc érkezése óta, mindent annak rendeltünk alá, hogy a csapatba beilleszkedjen, és a csapatgyakorlatokkal szokják egymást a lányok. Így ezt a Gödöllő meccset is kicsit edző meccsnek szánom – fogalmazta meg a közeli célokat Szokolikné Kalmár Judit. – Az eddig tapasztaltak alapján nagyon ígéretes, bízom benne, hogy többek leszünk vele és magasabbak. Jól illeszkedik a csapatba, fel tudta venni a játékritmusunkat. A szombati meccset illetően remélem sokkal nagyobb ellenállást fogunk tanúsítani, mint az őszi szezonban, de tudni kell, hogy mi nem őket szeretnénk elcsípni.


A célokról a vezetőedző elmondta: – Majdnem minden csapatnál voltak az elmúlt időszakban játékos mozgások, így nem tennék bátrabb kijelentést, mint hogy a célunk bennmaradni és az alsó házban a lehető legjobb helyen végezni.  


A Gödöllő–CoreComm-VESC mérkőzés ma 17 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában