Szoros meccsen kaptak ki

2023.01.13. 10:35

A Liberec pontosabban, rutinosabban játszott a füredieknél

Vereséget szenvedett a röplabda CEV-kupa nyolcaddöntőjében a balatonfüredi Szent Benedek RA. A cseh Liberec elleni mérkőzést Budapesten játszották. A pérharc jövő csütörtökön folytatódik.

Horváth Gábor

A Balaton-partiak ezúttal is mindent beleadtak, de most ez ennyire volt elég Fotó: Penovác Károly/Napló

SzBRA–Dukla Liberec 1:3 (-23, 20, -15, -21)

Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 150 néző. V.: Mateizer (román), Szavics (szerb). Szent Benedek RA: Veszovics 9, Vacsi 7, Herbin-Baker 8, Koleva 13, Nacsa-Pekárik 8, Bosnakova 1. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Sztijepics 19, Sólyom, Orosz 1, Dimitrics 2, Lekics 1. Edző: Kristian Mihajlov.

Dukla Liberec: Sulcová 8, Necasová 6, Kvapilová 22, Kojdová 14, Blazková 8, Deisl. Csere: Kolarová (liberó), Lijklema 4, Bartosová 1, Dvoráková 1, Kohoutová 1. Edző: Libor Galik.

A női röplabda CEV-kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán Budapesten fogadta cseh riválisát a Balatonfüred. Lendületesen kezdett a Szent Benedek, amely 3-0-ra, majd 15-11-re is vezetett, irányította a találkozót. A vendégek sem voltak persze tétlenek, nagy erővel igyekeztek felzárkózni és ez sikerült is nekik, 17-17. A folytatásban a Liberec volt a jobb, 20-23, bár ezután még a fürediek egyenlíteni tudtak, végül a cseheké lett az első szett, 23-25. A hazaiaknál Bosnakova megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A második etap elején megint csak az SzBRA kezdeményezett (11-9, 16-14), a vendégcsapat 18-18-nál egyenlített ugyan, ám a folytatásban egyértelműen a házigazda volt a jobb, 25-20.bA felek tehát 1-1-es szettállással folytatták a küzdelmet. A harmadik felvonás sajnos nem a Balaton-partiak szája íze szerint alakult, a csehek gyorsan nagyobb előnyre tettek szert (4-14) és magabiztosan hozták az etapot, 15-25.

A negyedik szett újra szoros küzdelmet hozott, fej fej mellett haladtak az együttesek, de inkább az SzBRA irányított, 16-14. Az állás 20-20 volt, amikor a vendégek ritmusváltását nem tudta lekövetni a Füred, a Liberec pedig rutinosan behúzta a játékrészt és a mérkőzést, 21-25. A párharc visszavágóját január 19-én játsszák Csehországban.

- Nem lehetek elégedetlen a játékosaim teljesítményével, kihozták magukból a maximumot. Apró részleteken múlt a meccs végkimenetele. A hibáinkat a későbbiekben kielemezzük, a visszavágóra emelt fővel, bizakodva készülünk – nyilatkozta a füredi klub honlapjának a meccs után Kristian Mihajlov, a bolgár edzőnek ez volt az első mérkőzése új csapatát irányítva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában