Fejér-B.Á.L. Veszprém

2023.03.23. 09:14

Nem csak álmodoznak

Noha nem a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek áll a zászló a HE-DO B Braun Gyöngyös elleni, március 25-én (szombat, 18 óra) vívandó bajnokin, bizonyítaná, hogy a zajló NB I-ben mutatottnál többre képes. A pontszerzésükhöz szinte hibátlanul kellene kézilabdázniuk.

Király Ferenc

Forrás: illusztráció

Gál Dominikék az előző fordulóban létfontosságú pontokat szereztek a győzelemre esélyesebb Dabas KC otthonában (31-32), úgy, hogy a párharc vége előtt hat perccel már hét góllal is vezettek. A tabellán így tizenkettedikek, de immáron nyolc ponttal, míg leendő ellenfelüknek kétszer ennyi van: hét diadallal és két döntetlennel. A kilencedik helyezett ősszel a vártnál nagyobb különbséggel mattolta a veszprémieket (37-28), akik végig futottak az eredmény után, ám a hazaiak rendre kihasználták a botlásaikat.

A légiósokkal teletűzdelt gyöngyösi csapat jobb a veszpréminél, de utóbbiak azon lennének, hogy a Március 15. utcai csarnokban ezen megállapításból vajmi kevés valósuljon meg. Ezért, a remélhetőleg jó mutatóért nem csak álmodoznak, tenni is akarnak. A dabasi első félidei játékukra alapozhatnak (10-18). Konkoly Csaba vezetőedző azt szeretné, ha most is minél többet visszakapna az övéitől. A stabil védekezés jó alapot adhatna az esetleges sikerükhöz, de fontos, hogy a támadásaiknak is legyen ritmusa és sebessége. A Magyar Kupától múlt héten elköszönt, igaz, a Liga Kupa legjobb négy gárdája közé jutott Éles Benedekék nincsenek könnyű helyzetben, ráadásul kevesen is vannak, a szakmai stábjuk elvétve tudja úgy forgatni őket, ahogy gondolná. Szinte minden játékelemükön van mit javítani, vagyis sok munka áll még előttük. Szerencsére mérkőzés is – hétvégén fegyelmezett játékkal és csapatként működve tarthatják a lépést a riválisukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában