Futsal NB I

2023.11.16. 21:05

Gól és pont nélkül maradtak a veszprémiek

A szezonban először maradt rúgott gól nélkül az 1. Futsal Club Veszprém, amely csütörtökön az MVFC Berettyóújfalu otthonában kapott ki az NB I-ben.

Horváth Gábor

A hazai siker után idegenben kikapott az 1. FCV a Berettyóújfalutól

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Berettyóújfalu-1. FCV 3-0 (2-0)

Berettyóújfalu. V.: Szilágyi, Takács, Goneth. MVFC Berettyóújfalu: Sándor – Rábl, Nagy K., Rafinha, Szabó P. Csere: Mezei, Erdei Sz., Nagy I., Erdei K., Iszák, Magyari, Nagy D., Daróczi. Edző: Trencsényi János.

1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Gavrilovics, Fellembek. Csere: Oswald, Molnár R., Dorogi, Ábrahám, Bencsik, Bognár, Kiss M., Lux. Edző: Fehér Zsolt.

Rangadóra készült a két csapat, a forduló előtt a veszprémiek a második, a hazaiak a harmadik helyen álltak a tabellán, utóbbi gárda egy meccsel többet játszott. A felek augusztusi bajnokiját a Veszprém nyerte 2-1-re, méghozzá úgy, hogy a győztes gól az utolsó percben született. Az akkor duplázó brazil Everton ezúttal nem volt ott a bakonyiak keretében. A Berettyónál is volt dél-amerikai hiányzó, a szintén brazil Matheus betegség miatt nem állt rendelkezésre.

A házigazda a második percben vezetést szerzett, Rafinha labdaszerzését követően, gyors támadás végén Nagy Kevin talált a kapuba, 1-0.

Több kimaradt helyzet után Szabó Péter növelte a hazaiak előnyét, 11. perc: 2-0.

A második félidő elején szépíthetett volna a Veszprém, de nem tudták kihasználni a bakonyiak a lehetőséget és a Berettyóújfalu rutinosan kézben tartotta a mérkőzést.

A 30. percben eldőlni látszott a pontok sorsa, ismét Nagy Kevin volt eredményes, 3-0.

A vendégek erejéből nem futotta szépítésre, maradt ez az eredmény. Először nem tudott betalálni a kapuba ebben az idényben az 1. FCV, amely legközelebb, jövő hétfőn újabb derbit vív, a Kecskemétet fogadja.

Fehér Zsolt alakulata egyébként megőrizte második helyét a tabellán, viszont (az eggyel több meccset játszó) Berettyóújfalunak és Kecskemétnek szintén 16 pontja van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!