választás 2019

2019.10.13. 16:52

A kistelepüléseken is sokan leadták már a szavazatukat

Délután háromig a megyében az országos átlagnak megfelelő a szavazókedv, eddig közel 100 ezren szavaztak, 187 ezren este hétig még megtehetik.

Sági Ági

Eddig a megyében Szentantalfán mentek el legkevesebben szavazni, a 366 névjegyzékben szereplő választóból mindössze 66-an járultak az urnákhoz, ami mindössze 18 százalékos részvétel. Szentantalfán nagy verseny nincs, a jelenlegi polgármester Kiss Csaba az egyedüli polgármester jelölt, a képviselőtestület négy helyére pedig négyen pályáznak.

Zalameggyesen aktívak a választók, az 50 fő választópolgárból 40-en már szavaztak is, ami 80 százalékos részvételt jelent. Több kistelepülés is van, ahol 100 fő alatti a választásra jogosultak létszáma, de a részvétel meghaladja már a 60 százalékot. Ilyenek Csabrendek, Óbudavár, Kiscsősz, Hetyefő, Kékkút és Vöröstó. A megye legkisebb településén Megyeren 29 választópolgárból 17-en már leadták szavazatukat.

A választópolgárok közel harmada voksolt Veszprémben. Részleteket ide kattintva olvashat>>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!