Hírek

2010.12.04. 09:20

Közlekedési információk szombatra

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 173 közúti közlekedési baleset történt. Ebből 4 közlekedési baleset 6 halálos áldozatot követelt, 13 súlyos, 32 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 124 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

Országos Sajtószolgálat (OS)

A meteorológiai előrejelzés szerint a mai napon friss, tiszta, de fagyos időre számíthatunk. Sok-sok napsütés várható, az időnként megnövekvő felhőkből elvétve kialakulhat hószállingózás. Reggel -12 és -2, délután -5 és +2 fok között alakulhat a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható.    M0 régi szakaszán folyamatosan épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 csomópontra is! Fokozott óvatossággal közlekedjenek, különösen a munkavégzés környezetében! - áll az ORFK közleményében.

M1: mindkét pályaoldalon a 13-15. km szelvények közötti szakaszon a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/ó korlátozás van érvényben.

M3, M35: úton folyó munkálatokat, fix terelést nem terveztek a hétvégére.

 M5: hídjavítás miatt átterelés és sebességkorlátozás a 48-50. km szelvényben. Figyeljék a táblák utasításait!

M6: mindkét pályaoldalon a 22-77. km szelvényekben mobil terelés és sebességkorlátozás mellett egy-egy szakaszon dolgoznak. Figyeljék a táblák utasításait!

M7: mindkét oldalon a 4-39. km szelvényekben úton folyó karbantartási munkálatokat végeznek 80 km/ó sebességkorlátozás és mobil terelés mellett.

 A preventív síkosságmentesítés minden autópályán folyamatos.

Határainkon elsősorban Záhony közúti határátkelőhelyen várható nagyobb mértékű, akár 60-120-180 perces forgalomtorlódás a hétvégén a személy- és teherforgalomban, mindkét irányban. A várakozási időt növelheti a Vám- és Pénzügyőrség által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.

A hétvégén Beregsurány közúti határátkelőhelyen is számolunk 60 perc várakozás kialakulásával, amely a reggeli órákban belépő irányban, a délutáni órákban a kilépő irányban várható.

 A záhonyi és a beregsurányi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.

Ferihegy (RRI): az időjárásra való tekintettel javasoljuk az utasoknak, hogy indulás előtt a járatok légitársaságainál érdeklődjenek az esetleges késésekről, a járatok törléséről.

 A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.htmloldalon.

 Amennyiben útjukat nem tudják folytatni, motor járatása mellett - rendszeres szellőztetéssel - tartsák melegen az utasteret. Azonnal kérjenek segítséget a 112, a 107, vagy a 105-ös ingyenes segélyhívón a rendőrség és a tűzoltóság telefonszámán. Az önök biztonsága érdekében kérjük különösen fogadják meg tanácsunkat, ha a gépjárműben gyermek, időskorú, vagy beteg személy utazik. Útra indulás előtt tájékozódjanak az út- és időjárási viszonyokról, illetve menetközben hallgassák a közlekedési információkat. A rendőrség, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság a hívástól számított legrövidebb időn belül igyekszik az ön segítségére! Amennyiben az úton bajba jutott autóst lát,  legyen segítségére - kéri a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!