Hírek

2011.03.02. 09:38

Nem jut pénz a programokra

Veszprémi - Takarékos gazdálkodásra kényszerül az idén a veszprémi kistérségi társulás, derült ki az éves költségvetés hétfői elfogadásakor.

Győrffy Árpád

A Porga Gyula veszprémi polgármester vezetésével lezajlott ülésen vita nélkül fogadták el a javaslatot. A tervet a pénzügyi bizottság elnökeként Magasi János tótvázsonyi polgármester tárta kollégái elé. Mint elmondta, az idei költségvetésnek csak elvben van hiánya, mert a tartalék fedezetet nyújt rá, így valójában egy tartalék nélküli költségvetés készült.

Ugyanakkor ez a helyzet mind a munkaszervezetnél, mind pedig az egyesített szociális intézménynél maximális takarékosságot követel meg. Az előterjesztés szerint az egyensúly érdekében olyan, a korábbi években már hagyománnyá vált rendezvénysorozatokat is fel kell függeszteni, mint a kistérségi napok vagy az iskolák vetélkedői.

Az ülésen foglalkoztak a Budapest-(Veszprém)-Szombathely InterCity vonatpár járat újraindításának kérdésével is. Dr. Loványi Róbert mencshelyi polgármester kezdeményezésére levélben kérik fel a közlekedési intézet megyei irodáját, hogy a májusban sorra kerülő egyeztetésig vizsgálják meg ennek a lehetőségét. Dr. Francia Ferenc, a munkaszervezet vezetője arról tájékoztatta a társulási tanácsot, hogy nem járt eredménnyel az ötmilliós támogatásért benyújtott pályázatuk, mellyel az iskolai bűnmegelőzést szerették volna segíteni. A kapott információ szerint országosan 152 pályázatból 12 nyert összesen 34 millió forintot. A nyertesek 80 százaléka fővárosi volt.

Kulcsár Miklós barnagi polgármester javaslatára foglalkoztak a régóta tervezett kerékpárút hálózattal is. Porga Gyula elmondta, hogy Veszprém és Nemesvámos az idén közösen pályázik a két település közötti szakasz megépítésére. A polgármesterek arra jutottak, hogy további új utak építésének tervezése helyett meg kell vizsgálni a kerékpározásra alkalmas földutak, illetve közutak használatának lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!