Hírek

2011.09.07. 11:17

Tolvaj volt a gázóra leolvasó

Veszprém - Gázóra leolvasónak adta ki magát az a trükkös tolvaj, aki több mint félmillió forintot lopott egy idős házaspártól.

Napló Online

Ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás nagyobb értékre elkövetett lopás miatt a Veszprémi Rendőrkapitányságon. Egy veszprémi lakásba csengetett be az elkövető, és gázóra cserére illetve túlfizetésre hivatkozva jutott be a sértett házaspár otthonába. A megrendezett színjáték során az EU-ra hivatkozva előadta, hogy le kell olvasnia gázórát és a villanyórát, mert ezek után a gázt ingyen fogják majd kapni. Az idős háziasszonnyal közölte, hogy túlfizetése van, amit most visszatérít, csak váltson fel neki egy 20.000. Ft-ost. A nyugdíjas hölgy a szobában lévő szekrényből elővette félretett pénzüket, mely egy bonbonos dobozban volt. Abból kivett 2 db 10.000 Ft-ost, és a dobozt a szekrény elé letette. Az elkövető ekkor megkérte még őket, hogy nézzék meg még egyszer a gázórát, és az asszony a férjével együtt az órához ment. Ezek után már csak arra lettek figyelmesek, hogy a férfi valamit a melléhez szorítva kifut a lakásból, majd egy az utcán parkoló személygépkocsiba beszáll és elhajt. Az "óraleolvasó" a sértetteknek megközelítőleg 650.000. kárt okozott.

Ugyanezen a napon hasonló trükkel Veszprémben egy másik helyen is próbálkoztak az elkövetők, de ott a tulajdonos nem engedte be őket az ingatlanba és kérte, hogy utalják a folyószámlájára a visszajáró összeget.  

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a közüzemi szolgáltatók munkatársai fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, melyet kérésre kötelesek bemutatni. Ha nem jelezték előre az érkezésüket és hibaelhárítást sem kértek, továbbá nem tudják magukat igazolni ne engedjék be őket lakásukba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!