Hírek

2012.08.22. 12:16

Új csoportot indítanak az oviban

Veszprém - Új csoport indul az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodában, ahol a kicsiket egész évben tartalmas, színes program várja.

Balla Emőke

Az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit: egy csoporttal, két óvodapedagógussal és egy dajkával kezdte meg működését. Az első év legfontosabb feladata volt a keresztyén szellemiség, a jó gyermek- és felnőtt közösség, a szokások és hagyományok kialakítása. A gyermekek élete az evangélikus-keresztyén tanításra épülő pedagógiai program alapján zajlik, sok-sok szeretettel és vidámsággal.

- Naponta imádkozunk, hetente gyermek-istentiszteletek vannak, a kicsik bibliaköri foglalkozásokon ismerkednek a bibliai történetekkel és a nap minden órájában megéljük az Istentől kapott szeretetet - mondta Isó Dorottya evangélikus lelkész.



Szeptembertől a második csoport indul az óvodában, mely pályázatok segítségével szeretné bővíteni eszközkészletét, tevékenységeinek körét.
 
- Óvodánk gazdaságos működésének egyik feltétele a gyermeklétszám további növekedése. Szeretnénk a már hozzánk járó óvodások családjait meggyőzni jó választásukról és minél több család figyelmét felhívni arra, hogy érdemes hozzánk beíratni gyermekeit  - közölte Rádóczy Ágnes intézményvezető.  Kiemelt feladatunknak tekintjük a lelki-testi egészség óvását és a teremtett világ, környezetünk védelmét.


 
Az óvoda első születésnapján, szeptember 17-én istentisztelet tartanak, 21-én egészségnapot, játékkal, zenés tornával, akadályversennyel, Ittzés János nyugalmazott püspök előadásával. Októberben bicikli túrát szerveznek Agárdra, Pákozdra, a hónap végén bemutatják az alternatív fűtés segítő módszert, a sörkollektort. Advent idején a karácsonyra készülnek és a Mikulást fogadják az óvodások, akik gyakran szerepelnek a veszprémi evangélikus gyülekezet ünnepi alkalmain is. 


 
 


Az óvoda nyitott minden kisgyermek előtt, akiknek szülei számára elfogadható annak pedagógiai programja  legyenek bár más felekezetűek vagy egyházon kívüliek. Az intézménnyel az érdeklődők megismerkedhetnek az augusztus 24-i, pénteki bekukkantó napon. A kicsiket és szüleiket 9 és 17 óra között játékkal, kézműves programokkal várják a Deák iskola melletti óvodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!