Hírek

2013.10.11. 13:16

Tanuljon meg életet menteni!

Veszprém – Akit érdekel, a jövő hét szerdán a veszprémi mentőállomáson térítésmentesen sajátíthatja el az újraélesztéssel kapcsolatos tudnivalókat.

Varga Domokos Péter

Erről Kiss Attila, az Országos Mentőszolgálat Veszprém megyei vezető mentőtisztje tájékoztatta a Naplót. Elmondta, Magyarországon évente több mint húszezer ember veszíti életét hirtelen szívmegállás következtében, az azonnal megkezdett újraélesztéssel többségük megmenthető lenne!

Október 16-ára az Európai Resuscitatios Társaság az Európai Parlament támogatásával Restart a Heart Day (Indíts újra egy szívet) című programot hirdetett. Ezen a napon, a Restart a Heart Day világnapján az unió országaiban a jelentkezők térítésmentesen vehetnek részt újraélesztési képzésen. A kezdeményezéshez a Magyar Resuscitatios Társaság és az Országos Mentőszolgálat is csatlakozott.

Október 16-án tehát a veszprémi mentőállomáson (Almádi u. 36.) 13-tól 17 óráig bárki elsajátíthatja az újraélesztés alapjait. A részvétel térítésmentes, de a szervezők előzetes regisztrációt kérnek, melyre október 15-én 8–15 óra között lesz lehetőség a [email protected] e-mail címen, vagy a 88/590-339. telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!