Hírek

2015.10.22. 16:20

A hátrányos helyzetű, mozgássérült és fogyatékkal élő gyerekek is üdültek

Borgáta - A mozgássérültek halimbai, szőci, nyirádi csoportja hátrányos helyzetű gyerekeket üdültetett nyaralójában.

Tóth B. Zsuzsa

A cél érdekében még márciusban jótékonysági nőnapi bált szerveztek. A bevételből az egyesület borgátai üdülőjét korszerűsítették, valamint mozgássérült, fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű gyerekeket láttak vendégül. A kezdeményezést a veszprémi mozgássérültek egyesülete mellett több megyei mozgássérültcsoport tagjai, csoportvezetői segítették. Továbbá Halimba, Szőc és Nyirád önkormányzatai, dolgozói, üzemei és vállalkozói ugyancsak támogatták. Még a Molnár Gábor alapítvány és a sümegi várkapitány is a nemes ügy mellé állt, sok magánszemély mellett.

A mozgássérültek üdülőjében ősszel gyerekek pihentek. A táborban lovaglásra is jutott idő. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A borgátai üdülőt így kifesthették, az udvarára gyógynövényeket vásárolhattak, továbbá háztartási gépekkel szerelték fel a helyiségeket. A megyéből érkező mozgássérült gyermekek mellett a három településen élő hátrányos helyzetű gyerekeket szintén vendégül látták. A 18 gyermek az indián nyár legszebb napjait tölthette Borgátán, emlékezetes perceket szerezve. A strandolás mellett lovagoltak, kutyabemutatón, gyógynövény-bemutatón vettek részt. A tábortűz és sütés-főzés szintén az élmények sorát gyarapította. Nagy örömmel fogadták az indián kultúra bemutatását, megcsodálhatták a fegyverek mellett az indián művészetet. A játékos vetélkedők és versenyek mellett sakkoztak, sokat olvastak. A rendrakás és a takarítás ugyancsak a táborozás része volt, a gyerekek azt is örömmel végezték, munkájukért pedig egészséges finomságokat kaptak. A szervezők reményei szerint jövőre megismétlődhet a gyerekek őszi üdülése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!