Hírek

2015.11.18. 21:51

Megható segítség - Cikkünk Amerikába is eljutott

Pápa - Az emberek mégis jók, igen, ki lehet jelenteni, alapvetően jók - mondta a súlyos betegségen, életveszélyen áteső Orbán Annamária. A Napló idén a pápai anya családjának szervez adománygyűjtést.

Horváth Gábor

Bő egy hónapja hirdettük meg a Napló idei karácsonyi adománygyűjtő akcióját, akkor mutattuk be a pápai család szívszorító történetét. Simon László, felesége, Orbán Annamária, valamint kislányuk, a most 11 hónapos Vivien súlyos időszakon esett át: az asszony a szülést követően hónapokra intenzív osztályra került, lebénult, élet és halál között lebegett. Cikkünk megjelenése után rengetegen ajánlották fel segítségüket a nehéz anyagi helyzetbe került családnak, nemcsak helyben, hanem az egész országban, Egertől Győrig megmozdultak az emberek. Külföldről, például Németországból, de még az Egyesült Államokból is keresték őket, érkezett visszajelzés és csomag.

Annamária, László és Vivien az új konyhabútor előtt
Fotó: Horváth Gábor

– Erre nem számítottunk, hatalmas meglepetés volt, nagyon meghatódtunk. Az emberek mégis jók, igen, ki lehet jelenteni, alapvetően jók. Lehet, hogy az, aki tegnapelőtt neked tolta a bevásárlókocsit a boltban, most épp segített. A cikk megjelenésének napján folyamatosan csörgött a telefonunk, és azóta is rengeteg megkeresést kapunk – mondta el az akut intermittens porphyria nevű anyagcsere-betegségben szenvedő Annamária, aki november elejétől otthon gyógyul.

Férje nemrég szerelte be a lakásukból eddig hiányzó konyhabútort, amelyet egy névtelenséget kérő veszprémi vállalkozó ajánlott fel és szállíttatott ki a családnak.

– Nagyon tetszik a bútor, köszönjük szépen a vállalkozónak és mindenkinek, aki segít – jelentette ki László, aki megjegyezte, elnézést kérnek azoktól, akiknek az üzenetére, e-mailjére nem reagáltak, de nem volt internetük, csak korlátozottan fértek hozzá az elektronikus levelekhez.

A család többek között rengeteg gyerekholmit kapott, a pápai bababörzés csoport nemrég egy egész kisteherautónyi pelenkából, ruhából, bébiételből álló adománnyal állított be. Szinte megtelt a kicsi önkormányzati lakás. Megírtuk, László az Ugod SE labdarúgója, és a saját egyesülete mellett több fociklub is gyűjtést szervezett nekik.

A dolgok jóra fordultak, azonban Simonék története egyelőre nem ért véget, hiszen Annamária rehabilitációja januárban folytatódik, kezét és lábát még nem tudja rendesen használni. Az állását az év elején elveszítő apa már kapott ajánlatokat (szintén riportunk után), ám csak felesége további kezelésének függvényében tud majd ismét munkába állni, hiszen a kicsire vigyázni kell.

A Napló december 16-ig várja az olvasók felajánlásait a Pannon Lapok Társaságának hivatalos számlaszámára: 10300002–10583135– 49020126. A közleménybe írják bele: adomány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!