Hírek

2015.11.23. 12:17

Ülésezett a Veszprém Megyei Tűzoltószövetség

„Az önkéntes tűzoltó egyesületek fontos szerepet töltenek be Veszprém megye mentő-tűzvédelmében.” – mondta Dányi Béla tű. ezredes a Veszprém Megyei Tűzoltószövetség ülésén, melyet a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartottak november 21-én, szombaton.

Az ülésen Igaz Sándor, a Megyei Tűzoltószövetség elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette a napirendi pontokat. A számos tárgyalnivaló mellett, az ülés jó alkalmat biztosított arra, hogy az önkéntes egyesületek elnökei is megismerkedjenek a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. július 15-én kinevezett új igazgatóját, Dányi Béla tű. ezredessel.

Az igazgató beszédében elmondta, hogy Veszprém megye tűzvédelmi rendszerének fontos szegmenseként tekint az önkéntesek tűzoltókra. Egyik célkitűzése, hogy a jelenlegi önkéntes egyesületek száma a megyében növekedjen. „Meg kell szólítani az önkéntességre fogékony embereket, hogy településükön hozzájáruljanak a közbiztonság és tűzvédelem erősítéséhez."

Kiemelt célként kell kezelni a fehér foltok felszámolását Veszprém megyében, melyre a lehető legjobb megoldás az önkéntes tűzoltó egyesületek bekapcsolása a katasztrófavédelem vérkeringésébe. Elsőként a Tótvázsonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület jelentkezett arra a nemes feladatra, hogy megteremti a személyi és tárgyi feltételeket ahhoz, hogy önállóan beavatkozó lehessen az egyesület.

Az igazgató biztosította az önkéntes egyesületeket támogatásáról, segítségéről, annak érdekében, hogy Veszprém megye mentő-tűzvédelme teljes legyen.

Kovács Péter tű. alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője elsősorban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt pályázatok adminisztrációjára, a szükséges iratok és dokumentumok benyújtására hívta fel a figyelmet.

Kiemelte továbbá, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni a hivatásos tűzoltó egységekkel tartandó közös gyakorlatokra, legyen az akár szerelési foglalkozás, vagy megyei ellenőrző gyakorlat.

A Veszprém Megyei Tűzoltószövetség ülésén Igaz Sándor beszámolt az elmúlt hónapok eseményeiről, a végrehajtott feladatokról. Egyhangú szavazattal módosították az alapszabályt, továbbá meghatározták a jövő évi önkéntes tűzoltók versenyét, melyre 2016. május 28-án kerül sor, Révfülöpön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!