Hírek

2016.02.03. 13:36

Vallásos létére le akarta szúrni és élve eltemettetni feleségét, kisfiát

Veszprém – Fél évvel súlyosbította, így két év szabadságvesztésre ítélte a bíróság U. M. Zs. vádlottat. Büntetése végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

Kovács Erika

Az ítéletet Bótor Szabolcs tanácsvezető bíró hozta a Veszprémi Törvényszéken szerdán.

– Nem érzem magam sem zaklatónak, sem kiskorú veszélyeztetőjének – ezt mondta a vádlott az utolsó szó jogán a bíróságon. Hozzátette, párbeszéd volt telefonon közte és felesége között, amelyben szerette volna rendezni házasságát, és közben megtudta, az asszonynak kapcsolata van, ami nyomot hagyott a férfi hangulatán, lelkiállapotán. A vádlott utalt rá, valóban küldött néhány olyan üzenetet, amire nem büszke. Kiemelte, házasságuk négy éve alatt négyszer vitáztak feleségével, nevelt kisfiával pedig jó kapcsolatban állt, drága ajándékokat vett neki és sporteseményekre is elvitte. Aláhúzta, saját gyermekei is azt mondták róla, hogy jó apa. Mint állította, nem terrorizált senkit, és felmentését kérte.

Bótor Szabolcs tanácsvezető bíró kihirdeti az ítéletet, mellette Tóth Györgyi (balról) és Laczkó Henriett törvényszéki bírák 
Fotó: Kovács Erika

A tényállás szerint U. M. Zs. és U.-né P. K. 2009-ben kötött házasságot, majd együtt nevelték az asszony kisfiát és a vádlott már nagykorú gyermekeit. A pár házassága a tényállás alapján 2013-ra megromlott, mivel a vádlott erősen vallásos meggyőződését próbálta az asszonyra és annak kiskorú gyermekére egyre erőszakosabban ráerőltetni. A nő és gyereke egyre ritkábban vett részt a vallási összejöveteleken, ezért a vádlott azzal fenyegette őket, hogy a pokolra kerülnek, és démonok szállják meg őket, ezért démonűzést is végrehajtott rajtuk. A vád szerint a férfi megtiltotta nekik, hogy moziba járjanak, és csak az általa engedélyezett könyveket olvashatták, zenét hallgathatták. A vádlott nehezményezte, hogy felesége sok időt tölt az asszony beteg édesanyjánál, ezért saját családjára kevesebb időt szán. A pár 2013 nyarán vitázott, amikor a nő leköpte a vádlottat, aki ököllel arcul ütötte az asszonyt, a nő beszorult lábára többször rácsapta az ajtót, közben szidalmazta. Az asszony kisfia, ezt látva, anyjának segített, majd mindketten elmenekültek a lakásból, később elköltöztek. Ezután a vádlott rendszeresen zaklatta az asszonyt. Telefonon fenyegetve közölte: „Késsel leszúrlak és élve, hulla alá temettetlek titeket”! Később azt is mondta, elviszi a kisfiát és javítóintézetbe helyezteti, illetve azt is közölte vele, hogy felgyújtja az asszonyt, akit féregnek nevezett a vád szerint. A vád alapján a vádlott tetteivel a gyermek lelki, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette, illetve a gyermek azt sem tudta összeegyeztetni, hogy nevelőapja vallásos létére hogyan tudta őket brutálisan megfenyegetni.

A férfit az elsőfokú bíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, folytatólagosan elkövettet zaklatás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért egy év hat hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. Ezt súlyosbította most másodfokon a bíróság.

A férfi az ítélet előtti szünetben közölte velünk: a nő eltorzította a dolgokat, és személyes bosszúállás, rosszindulat motiválta.

A nő nem jelent meg a tárgyaláson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!