Hírek

2016.03.30. 14:33

Rigácsi tűz: szépen gyűlnek az adományok a károsultakért

Veszprém – Összefogott a megye a fiatalokért, akiknek ismeretlen okból kiégett a háza Rigácson a közelmúltban. Szépen gyűlnek az adományok a még romos házba.

Kovács Erika

Veszprém megye több településéről is jelezték a jó szándékú, segítőkész emberek azt, hogy segítenének a szerencsétlenül járt fiatalokon, Ignácz Veronikán és Cseke Józsefen. Tóth Józsefnétől, a település polgármesterétől megtudtuk, amiben tudnak, segítenek, és az esetről szóló írásunk után sokan jelezték felajánlásaikat. Küldtek Rigácsra többek között ruhafélét, különféle bútorokat, konyhai eszközöket, többféle gépet, így mosó-, és hűtőgépet, valamint porszívót és fagyasztóládát. Egy villanyszerelő pedig elvállalta, hogy beköti a házba a villanyt. Az adományozók nevük mellőzését kérték, mondván, hogy segíteni akarnak, de inkognitóban és nem a nyilvánosság miatt. A holmik elszállítását a település önkormányzata szervezte meg oly módon, hogy a falugondnok a helyi kisbusszal, illetve utánfutóval és a rigácsi közmunkások segítségével gyűjtötte össze, valamint pakolta fel a járműre az adományokat. Egyik ilyen szállításnál nemrég lapunk is jelen volt, láttuk, hogy a helyi közmunkások segítettek az adományok lepakolásában Rigácson. Veronika fehér pulijának, aki most az üszkös, fekete törmelékek között egyedül őrzi a házat, mi vittünk ennivalót, ugyanis gazdája rokonoknál, ismerősöknél él.

A ház helyreállítását pénzadomány gyűjtésével a Napló is segíti.

 

Előzmények:

"Elégett az életünk" - Lakhatatlanná vált a rigácsi pár háza

Összefogtak a fiataé párért, akiknek a tűzbe veszett mindenük

Összefogott a megye a tűzkárosultakért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!