Hírek

2017.04.21. 18:40

Olvad a hó – ne feledkezzünk meg a vízelvezető rendszerekről

Megyei körkép – A napokban lehullott nagy mennyiségű hó hirtelen olvadása miatt több településen is előfordulhatnak kisebb helyi vízkárok. A belterületi árkok, átereszek folyamatos tisztántartásával viszont hatékonyan védekezhetünk ellenük.

Napló információ

– A belterületi vízelvezető árokrendszerek karbantartása az év minden időszakában kiemelt fontosságú, s az állampolgárok feladata is egyben. Megyénk településein a jelentős mennyiségű csapadék miatt kialakulhatnak helyi vízkárok, villámárvizek, ezért kérjük, hogy a lakosok biztosítsák az ingatlanjaik előtti közterületi csapadékelvezető árkokban a szabad vízlefolyást, a tulajdonosok gondoskodjanak az ingatlanuk területén felgyülemlett csapadék belvízelvezető rendszerbe történő elvezetéséről – hívta fel a figyelmet Helt Ákos tűzoltó törzsőrmester, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A katasztrófavédelem arra is figyelmezteti az ingatlantulajdonosok és fenntartók figyelmét, hogy az átereszek tisztítása olyan aktuális feladat, amelynek elmulasztása az ingatlanokban vagy a gazdaságban komoly károkat okozhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!