Hírek

2017.06.16. 08:34

Megfenyegette a börtönőrt, egy évet kapott

Veszprém - Egy többszörösen büntetett férfi megfenyegetett egy börtönőrt, amiért plusz egy évet kell rács mögött töltenie.

Mátételki András

Két társa is hónapokat húz rá az eredeti büntetésére. A 46 éves Cs. Sándor, akit barátai Dinamóként szólítanak lakhelyén, Berhidán, hároméves szabadságvesztését töltötte a veszprémi intézményben, amikor 2014 áprilisa 23-án "összeszólalkozott" az egyik törzsőrmesterrel. A vádlott igencsak nehezményezte, hogy nem kapja meg a csomagját, ami sérült volt, ezért azt - a szabályok szerint - vissza kellett küldeni a feladónak.

Nyomdafestéket nem tűrő kijelentéseket tett az őrre, s azzal fenyegette meg, hogy szabadulása után meg fogja verni, összetöri, mint egy csontot, s odadobja a kutyájának...

A nyomaték kedvéért azt is hozzátette, hogy ki fogja nyírni az egyenruhást.Ugyanebben a körletben raboskodó budapesti R. Renátó és a hajmáskéri F. Dávid is útszéli trágárságokat vágott az őr fejéhez, erősítve Cs. Sándor fellépését. Az őr még ezen a napon jelentést írt a börtön parancsnokának, aki fenyegetés miatt feljelentést tett a Veszprémi Rendőrkapitányságon. A Veszprémi Járásbíróság becsületsértés és zaklatás vétsége miatt Cs. Sándort négy hónap szabadságvesztésre ítélte, míg 30 éves R. Renátót és a 26 éves F. Dávidot 20-20 nap elzárással büntette.

A törvényszék jelentősen súlyosbított a büntetésen: Cs. Sándor szabadságvesztését egy évre emelték fel, míg társainak plusz öt, illetve négy hónapot kell még börtönben töltenie a beszólásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!