Hírek

2017.06.30. 14:03

Gyalogoshíd, járda és tetőszerkezet épül Nagygyimóton

Nagygyimót - A kormány tavalyi döntése értelmében, az adósságkonszolidációban nem érintett települési önkormányzatoknak kiírt program keretében tízmillió forint anyagi forrásra tett szert a település.

Laskovics Márió

A hosszú tervezési és engedélyeztetési procedúrák után csütörtökön elkezdődtek a Gyimóti-séd patak feletti gyalogoshíd és járda építési munkái, mely hatmillió forintból valósul meg.

Folytatólagosan egy körülbelül huszonöt méter hosszú járdaszakaszt is kiépítenek a Pápai utcában, melynek eredményeként biztonságosan, még szebb környezetben kelhetnek át a gyalogosok a község központján. Ugyanis eddig nagy problémát jelentett, hogy a gyalogosforgalom az úttestet érintette – tájékoztatott a falu polgármestere.

Szaller Zsolt azt is elmondta, a fennmaradó négymillió forintból a polgármesteri hivatal tetőszerkezete, héjazata újulhat meg az eredeti, 1960-as évekbeli állapot mintájára. A kivitelezés gyors ütemben, a tervek szerint a július 29-ei falunapra befejeződik.

Akárcsak a Start-munkaprogram keretében megvalósuló több kilométer hosszú akadálymentes, másfél méter széles térburkolatú járda a Pápai utcában. Az idei programban pedig már elkezdtek felújítani egy nyolcszáz méteres járdaszakaszt a Rákóczi utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!