Hírek

2017.07.04. 19:20

Emlékfaültetéssel koronázták meg a várva várt osztálytalálkozójukat

MIHÁLYHÁZA Első alkalommal szerveztek osztálytalálkozót a mihályházi általános iskolából 50 évvel ezelőtt, 1967-ben elballagott öregdiákok, akik közül többen évtizedek óta most először látták újra egykori osztálytársaikat.

Polgár Tibor

A helyi közösségi házban kezdődött összejövetelre a hajdani diáktársak közül 19-en jöttek el, hogy felelevenítsék az iskolában töltött éveket. - Összetartó közösséget, szinte egy családot alkottunk - mondta Nádasdi Zoltánné, a találkozó szervezője.

- Természetesen köztünk is előfordultak diákcsínyek, de mindig nagyon szerettük egymást. 26-an végeztük el az általános iskolát 1967-ben, közülünk hatan sajnos már nincsenek az élők sorában. Szeretettel emlékezünk elhunyt társainkra, pedagógusainkra, Kiss Zoltánné alsós, illetve Németh Teréz felsős osztályfőnökünkre - fűzte hozzá Nádasdi Zoltánné.

Az 50 éves osztálytalálkozó emlékére az öregdiákok - a helyi önkormányzat felajánlása nyomán - elültettek egy vörös tölgyet a mihályházi közösségi ház udvarán Fotó: Polgár Tibor

Mészáros Géza, Mihályháza polgármestere is köszöntötte az 50 éves osztálytalálkozó résztvevőit, majd az alkalom emlékére elültettek egy vörös tölgyet a közösségi ház udvarán. Az öregdiákok a beszélgetések és a közös ebéd után megkoszorúzták Kovács Sándor egykori iskolaigazgató emléktábláját, majd lerótták kegyeletüket a mihályházi temetőben nyugvó társaik sírjánál. Ezt követően ellátogattak a község falunapjára.

Mészáros Gézától megtudtuk, a falunapi programot idén is igyekeztek úgy összeállítani, hogy minden korosztály megtalálja a számára ideálisat, szórakoztatót. A kínálatban szerepelt többek között főzőverseny, pónilovaglás, légvár, valamint többféle zenés színpadi produkció.

- A főzéshez az önkormányzat biztosította az alap-anyagot. Tíz csapat nevezett a gasztronómiai megmérettetésre, melyen készült például birkapörkölt és hétvezér-tokány. Nagy öröm volt látni a példaértékű közösségi összefogást, ami a falunap előkészítését, megszervezését és lebonyolítását övezte. Mostanra szerencsére eljutottunk oda, hogy saját erőből meg tudunk valósítani egy ilyen, számunkra fontos és nagy volumenű eseményt, hiszen a településünk rendelkezik egyebek mellett színpaddal, rendezvénysátorral, főzőeszközökkel, asztalokkal és padokkal - fogalmazott lapunknak nyilatkozva a polgár- mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!