Hírek

2011.11.19. 12:32

Átadták a felújított csajági óvodát

Csajág - Hőszigetelték az épület falait és kicserélték a nyilászárókat az óvodában, a tervek szerint a fűtésszámlán az önkormányzat többet takarít meg évente, mint amennyi a beruházás hitelének törlesztőrészlete.

Szijártó János

Az 1980-ban épített óvodára ráfért a felújítás, a legtöbb nyílászáró már nem felelt meg a követelményeknek. Kisebb felújtások már korábban is voltak, például izzókat cserélték ki a szemünk fénye program keretében és kialakítottak az épület mellett egy játszóteret - mondta köszöntőjében a polgármester.

Verebélyi Zoltán megemlítette, hogy 2009-ben pályáztak a felújításra, a közelmúlban született döntés, és október végén rövid idő alatt végeztek a munkálatokkal. A polgámester szólt arról, hogy a 12,5 millió forintos beruházás 50 százaléka önrész, amit nagyon kedvező konstrukciójú bankhitelből fedeznek. A törlesztőrészlet kisebb, mint az az összeg, amit számítások szerint meg tudnak spórolni a fűtésen.



Az intézménybe 18 bölcsődés és 33 óvodás jár, közöttük a szomszédos Küngös településről is. Csajágon egyébként négy éve van bölcsőde, óvoda több mint három évtizede működik, és van nyolc osztályos általános iskola is.

Dr. Bóka István, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az önkormányzatok rendkívül nehéz helyzetben vannak, ezért is értékelni kell a kistelepülések hihetetlen erőfeszítéseit. A település közösség mindent megtesz, hogy megtartsa az intézményeit, ami a jövő szempontjából az egyik legfontosabb dolog.
Az ünnepélyes átadás alkalmából helyi óvodások adtak elő műsort a meghívottaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!