Hírek

2015.04.14. 09:45

Megtámadták az M1 műsorvezetőjét Balatonfüreden, telefonon elértük a bántalmazott riportert

A munkája miatt megtámadták és bántalmazták az M1 egyik műsorvezetőjét - hangzott el az M1 aktuális csatornán kedden délelőtt.

Kovács Erika

Tájékoztatásuk szerint Borsa Miklóst Balatonfüreden támadták meg. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak és ütötték, közben azt ordították neki: "most hazudj!".

Úgy tudjuk, az eset szombaton este történt a sétányon, amikor a riporter ment az autójához. Információnk szerint nem érkezett bejelentés a megyei rendőr-főkapitánysághoz a történtekkel kapcsolatosan.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az esetet érintő kérdésünkre közölte: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi törvény értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Rácz Jenő, a megyei kórház főigazgatója a történtekről személyiségi jogokra hivatkozva nem árult el részleteket.

Elértük telefonon Borsa Miklóst, aki kérdésünkre, hogy valóban megtörtént-e vele az eset, mindössze annyit mondott, hogy szabadságon van.

Az MTVA sajtóosztálya érdeklődésünkre közleményben közölte" az M1 napi aktuális csatorna műsorvezetőjét 2015.04.11-én, Balatonfüreden megtámadták. Kollégánkat azt követően kezdték bántalmazni, hogy megbizonyosodtak róla, ő mondja a híreket.  Borsa Miklós - a történtekhez képest - jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul. Az MTVA megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy bárkit munkája miatt fizikai bántalmazás érhet, de természetesen az M1 valamennyi munkatársa a történtek ellenére is tovább végzi feladatát. Az ügyben kollégánk, Borsa Miklós nem kíván nyilatkozni, ezért kérjük a sajtó képviselőit, hogy kollégánkat felépüléséig ne zavarják!" - fogalmaztak.

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége (MEÚSZ) tiltakozik az ellen, hogy a közszolgálati média munkatársát, Borsa Miklóst fizikai bántalmazás érte munkája miatt. Keddi közleményében kiemelte: a szólásszabadság lehetőséget ad arra, hogy akár az újságíró munkáját is kritika érje, de semmi sem magyarázza az erőszakot. A MEÚSZ elutasít mindenfajta erőszakos megnyilvánulást, amit újságírók ellen követnek el – szögezte le a szervezet, amely egyúttal felkérte a magyarországi médiában dolgozó kollégákat, a magyar és nemzetközi újságíró-szervezeteket, csatlakozzanak tiltakozásukhoz, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!