Hírek

2016.03.18. 18:52

Kritikus bakonyi útszakasz?

Királyszállás – Évek óta kritikus állapotban van a Várpalotát Szápárral összekötő 8213-as út, ami a Kelet-Bakony egyik legfontosabb közlekedési útvonala, hívta fel a figyelmet a problémára sajtótájékoztatón a Jobbik.

Szabó Péter Dániel

Az érintett útszakasz királyszállási elágazójánál tartott sajtótájékoztatón Galambos István, a Jobbik választókerületi elnöke elmondta, az előző ciklusban országgyűlési képviselőként Ferenczi Gábor tett fel kérdéseket az út felújításával kapcsolatban a Parlamentben, míg a napokban Kepli Lajos országgyűlési képviselő tett fel írásban kérdést a témában. A válaszból kiderült, hogy a tési, illetve a jásdi elágazó környékén kisebb szakaszok felújítása megtörtént az elmúlt időszakban, azonban a turizmus szempontjából is kiemelten fontos teljes szakaszra egyelőre nincs forrás a költségvetésben – jegyezte meg a politikus.

Az út rossz minősége miatt maximum 60 kilométer/órás sebességgel lehet haladni az érintett szakaszon
Fotó: Szabó Péter Dániel

Varga-Damm Andrea és Galambos István a királyszállási elágazónál tartott sajtótájékoztatón

– A veszprémi időközi országgyűlési választás alkalmával is felvetettem, hogy a térség fejlettsége jóval elmarad az elvárhatótól, erre jó példa ez a bakonyi útszakasz is, amelynek felújítása jelen állás szerint nem fog megvalósulni. Az írásbeli kérdésre válaszoló Fónagy János államtitkár tájékoztatójából ugyanis kiderült, hogy a kormány február 15-án elfogadott ugyan egy 69,3 milliárd forintos országos útfejlesztési programot, ám ehhez a költségvetésből kellene szabad forrásokat szerezni. Erre azonban kevés az esély – tette hozzá Varga-Damm Andrea, korábbi országgyűlési képviselőjelölt, aki jelezte, nem hagyja annyiban a dolgot, a Jobbik segítségével folyamatosan napirenden tartja majd a rossz minőség miatt 60 kilométer/órás korlátozó táblával ellátott útszakasz felújítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!