Hírek

2016.04.01. 16:48

''Megverlek, te köcsög buzi!''– bántalmazták a meleg fiút

Bántalmaztak egy meleg fiatalembert Pápán pénteken, azt mondta, amiatt, mert meleg. Elmondta, ez már máskor is előfordult vele, és most azt tervezi, külföldön él tovább, mert ott elfogadóbbak az emberek a hozzá hasonlókkal szemben.

Kovács Erika

- Sértő, bántó, megalázó megjegyzéseket tett rám pénteken déltájban a lakóhelyem közelében élő kettő, huszonöt év körüli férfi a szexuális hovatartozásom és egy volt tévés szereplésem kapcsán, ugyanis én meleg vagyok. Azt kiáltották, hogy „megverlek, te köcsög buzi!” – közölte a 22 esztendős Németh István, majd így folytatta, visszautasítottam ezt, mire ők utánam kiabáltak, hogy álljak meg! Egyikük utánam rohant, majd ellökött, ettől én elestem, és megütötte a vállamat. Németh István felidézte azt is, hogy ez a férfi, aki ütlegelte, tovább akarta bántalmazni őt, de a másik férfi megakadályozta ebben.

István próbált mielőbb elmenekülni, és amikor már úgy érezte, hogy biztonságban van, azonnal hívta a rendőrséget, akik néhány perc múlva odaértek hozzá, és azt mondta, nagyon segítőkészek voltak vele szemben. – Elmondtam nekik, hogy mi történt velem, ők azt közölték, hogy „mivel nem folyik az orromból a vér, illetve nem törött el a csontom, a sérülésem alapján, amik horzsolások, nem tudok érdemi orvosi látleletet vetetni, ezért nincs lehetőségem arra, hogy feljelentést tegyek könnyű testi sértés miatt a rendőrségen”. A rendőrök azt javasolták, hogy forduljak bírsághoz, hogy tettleges becsületsértés miatt magánindítványban ott tegyek feljelentést – idézte fel az elhangzottakat és a történteket.

István a helyszínen azt mutatja, hogy még mindig zöld a nadrágja az eséstől, és fáj a lába is

István most úgy gondolja, hogy hétfőn felkeresi a bíróságot, és azt tervezi, hogy jogi útra tereli a történteket. Reméli, hogy a bíróságon majd lesz következménye mindennek. Azt mondja, a pénteki történésekkel kapcsolatban van tanúja is, akivel éppen beszélt telefonon, amikor az eset történt vele, és ő mindent hallott. Reméli azt, hogy az ügyben további szemtanúk is jelentkeznek majd, mert az utcán többen is tartózkodtak körülötte, amikor az eset történt.

Azt mondja, nagyon mélyen érintette és nagyon bántja, hogy Magyarországon nincsen lehetősége arra, hogy nyíltan felvállalja szexuális hovatartozását, pedig úgy gondolja, hogy ehhez joga lenne neki is. Hozzáteszi, tavaly decemberben már belékötött az említett két fiatalember az utcán, akkor is sértegették, kavicsokat szórtak utána, de nem ütötték meg. Nem titkolja, most már tart ezektől és a hozzájuk hasonló emberektől. Azt tervezi, hogy ezentúl gázspray-vel megy az utcára, és természetesen semmit nem hagy szó nélkül, adott esetben később is rendőrt hív, bíróságra megy.

A fiatalember beszélt arról is, hogy lakóhelyén magányosnak érzi magát, mert a barátai már elmentek Budapestre vagy külföldre. Ő többször járt már Nyugat-Európában, ahol azt tapasztalta, hogy sokkal elfogadóbbak a melegekkel szemben. Például Ausztriában akár kézen fogva is sétálhatnak a hozzá hasonlók párjukkal együtt feltűnés nélkül, és nem esik semmilyen bántódásuk. Azt mondja, több hazai celebet ismer, akik akár melegek, akár nem, elfogadják a másságot, de sok olyat is ismer, akik inkább feleséget hazudnak és karikagyűrűt is viselnek, mert az őket ért támadások miatt azt, hogy melegek, nem merik és nem is akarják felvállalni. Mindezek miatt is azt tervezi István, hogy a közeljövőben Nyugat-Európába költözik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!