Hírek

2012.05.11. 09:37

Újra felveszik a kesztyűt

Csopak – Vegyük fel újra a kesztyűt, a tiszta Magyarországért! – hangzott el a TeSzedd mozgalom Veszprém megyei kampánynyitó sajtótájékoztatóján.

Tremmer Tamás

A tavalyi, mindent felülmúló siker után június 2-án ismét megrendezik a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akciót, melynek részleteiről pénteken számoltak be a helyi szervezők. Tóth Sándor, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgató-helyettese arról tájékoztatott, hogy tavaly, az első TeSzedd! akción országosan csaknem 160 ezren vettek részt, Veszprém megyében 150 helyszínen 7500 önkéntes, mintegy 45 tonna hulladékot szedett össze.

Szügyiné Simon Hajnalka, a Nemzeti Környezeti Intézet Közép-dunántúli Kirendeltségének vezetője az akció vízbázis védelmi fontosságát emelte ki. Az Országos Polgárőr Szövetség megyei szervezete elnöke, Kovács Imre azt hangoztatta, hogy tagjaik a hulladékok feltérképezésében és az akcióban is aktívan kiveszik a részüket.



Mivel az akció a nyár elejébe nyúlik, a hulladék összeszedését az erdészek, vadászok, természetőrök, halászok, önkormányzatok már korábban megkezdték, ezt a munkát kell folytatni, mondta Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

Az érdeklődők május 30-ig regisztrálhatnak a www.teszedd.hu weboldalon, a szervezők értesítést küldenek az önkénteseknek a találkozási helyekről, a gyűjtési pontokról. A résztvevők számára biztosítják a hulladékgyűjtéshez szükséges eszközöket (kesztyű, zsák).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!