Hírek

2017.04.17. 20:00

A konfliktusok többsége megoldható - Előadás a férfi-női viszonyról

Veszprém - A párkapcsolatokra leselkedő veszélyekre és azok megoldásaira is felhívja a figyelmet az Egészségfejlesztési Iroda által indított előadás-sorozat.

Marton Attila

Az öt előadásból álló képzés a párkapcsolati kockázatokra, az úgynevezett láthatatlan rombolókra hívja fel a figyelmet. Ezek azok a veszélyek, amelyek már az előtt jelen vannak, hogy a felek észrevennék őket, mondta kérdésünkre Novák Csaba tréner, párkapcsolati coach.

Az első alkalom során a tréner a résztvevőkkel összegyűjtötte azokat a tényezőket, amelyek egy jó párkapcsolat alapját képezhetik, valamint azokat, amelyek akadályai annak. A coach kiemelte, egy jó viszony alapja az őszinteség, és lényeges az is, hogy a felek sokat beszéljenek egymással, és lehetőleg arról, ami fontos.

Novák Csaba tréner előadására sokan voltak kíváncsiak a Csolnoky Ferenc kórházban Fotó: Pesthy Márton

Hangsúlyozta, a kapcsolatok romlásának egyik első jele, hogy az egyik fél már csak kapni akar a másiktól. Szintén felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy az emberi szocializációval jár az, hogy a rosszat sokkal könnyebben vesszük észre, mint a jót. Mivel ez szintén konfliktusok alapja lehet egy kapcsolatban, ilyenkor meg kell változtatni ezt a téves szemléletmódot.

A további előadásokban a coach kitér arra is, hogyan lehet boldogan megélni egy párkapcsolatot, milyen módszerek alkalmasak a konfliktusok megelőzésére és a harmónia fenntartására, vala-mint milyen rejtett kapcsok működnek egy szerelmi viszonyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!