küldjön képet!

2018.12.21. 07:59

Jégpálya Veszprém megyében – Jön az enyhülés

Pénteken egy melegfront siklik fel a térségünket borító hideg légpárnára, ezért jó eséllyel szinte egész nap marad a borongós, ködös és fagyos idő Veszprémben.

veol.hu

Valamikor délután erőre kap a melegfront és a megélénkülő délnyugati szél hatására felfeslik a ködfelhőzet. Ám ekkor már a front felhőzete lesz felettünk, borult marad az ég. Péntek délután 0°C, este 2°C várható.

Szombaton borult napra készülhetünk, ismétlődő esővel, mérsékelt nyugati széllel. Szombaton egész nap 3°C és 5°C között alakul a hőmérséklet.

Távolabbi kilátások

Vasárnap is esőre számíthatunk, marad az enyhe idő. Hétfőn hidegfront érkezik, az esőt zápor, esetleg havas eső zápor váltja fel, megélénkül az északnyugati szél.

Karácsony mindkét napján északnyugati áramlással atlanti eredetű, száraz levegő érkezik fölénk. Ennek hatására reggelente gyenge fagy, napközben 4°C, változóan felhős-napos idő a legvalószínűbb.

Az év végéhez közeledve egyelőre nem látszik télies fordulat az előrejelzési térképeken – írja a vmeteo.hu.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az időszak végére fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, felhőátvonulásokra lehet számítani. Szombaton és hétfőn többfelé, vasárnap és kedden helyenként várható eső, zápor. Szombaton északkeleten vegyes halmazállapotú csapadék, kedden néhol hózápor is lehet – figyelmeztet a met.hu.

Óvatosan vezessenek!

A látótávolság mindössze néhány méter, a rendőrség a biztonságos közlekedésre hívta fel a figyelmet.

– A köd különösen a lakott területen kívül lehet veszélyes, ahol a páraréteg gyakran átláthatatlan, a járművezető nem tudhatja, milyen akadályok jelennek meg előtte, és ilyenkor a közvilágítás sem segíti a közlekedést, jegyezte meg Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens.

Csúsznak az utak? Nagy a köd? Írja meg nekünk észleléseit, küldjön fotót róla a [email protected]-ra!

Ti írtátok!

Czaga Melinda olvasónk jelentkezett: „Kádárta reggel óta tükör jég...Fékezni nem lehet mert egyből csúszik az autó össze vissza. Egyes-kettesben lassan óvatosan aránylag el lehet közlekedni ha nincs emelkedő :)”

Fotó: Czaga Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!