az októberi meccset pótolják

2021.03.06. 07:00

A Komlót fogadják a veszprémiek

A szerdai, ­Nantes ellen elmaradt Bajnokok Ligája-találkozó után a Telekom Veszprém férfi-kézilabdaegyüttese a Komló csapata ellen lép pályára a Veszprém Arénában a K&H liga 9. fordulójából elhalasztott összecsapáson.

Rónai Tamás

A bakonyi együttes és a franciák játékosai már javában a bemelegítést végezték a Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzésére készülődve, mikor pillanatokkal a kezdés előtt kiderült, az egyik játékvezető koronavírustesztje pozitív lett.

A szerdai kényszerszünetet követően így szombaton léphetnek először pályára David Davis játékosai. Hét napon belül másodszor ad otthont az aréna bajnoki mérkőzésnek, az előző héten a nyolcgólos Manaszkov vezetésével magabiztos, 44-28 arányú győzelmet aratott a 26-szoros rekordbajnok az Eger együttese ellen. A Veszprém ezzel továbbra is veretlenül, tizenöt győzelem mellett egy döntetlent elérve vezeti az élvonal mezőnyét.

A szombaton 14 órakor kezdődő összecsapáson az utolsó két bajnokiján bravúros sikert arató Sport36-Komló csapata látogat a királynék városába. A Baranya megyei együttes előbb a Gyöngyöst, majd a Ferencvárost fektette két vállra, egyaránt három-három góllal diadalmaskodva. A két bravúrnak köszönhetően a vendégek a tabella 10. helyére léptek előre, eltávolodva a kiesőzónától. A komlóiakat erősíti az egykori veszprémi játékos, a több poszton is bevethető Melnyicsuk Viktor.

A két együttes október 22-én találkozott volna egymással, azonban a mérkőzés hetén Rodrigo Corrales pozitív koronavírustesztet produkált, ezért a játékosok, valamint a szakmai stáb is karanténba került. A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hozzájárult a találkozó halasztásához, amelyre így most szombaton kerülhet sor, nem az eredetileg tervezett időpontban, hanem 14 órai kezdettel rendezik meg a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!