Segítenek meghozni a jó döntést

2019.04.16. 11:00

Az ajkai iskolában foglalkozásokkal ismerkedtek a továbbtanulók

A Veszprémi Szakképzési Centrum Szent Györgyi Albert Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma immáron harmadik alkalommal tartotta a Szakmák éjszakája rendezvényét, melyen kreatív, játékos formában, az iskola tanulóinak aktív közreműködésével ajánlották a szakmákat a pályaválasztás előtt álló diákok figyelmébe.

Borsos Renáta

Az egészségügyi terület bemutatói sok érdeklődőt vonzottak a Szakmák éjszakája rendezvényen.

Fotó: Györkös József

A tagintézmény-vezető Szaniszló Edit bemutatta az iskolát és felhívta a figyelmet a szakmatanulásra. Fülöp Zoltán helyi önkormányzati képviselő kiemelte az intézmény gyakorlatorientált képzéseit, melyre nagy szükség van. Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő szerint a rendezvény segít a diákoknak jó döntést hozni a pályaválasztáskor.

Az egészségügyi terület bemutatói sok érdeklődőt vonzottak a Szakmák éjszakája rendezvényen.
Fotó: Györkös József

„Ma kézzel fogható valóság lett, hogy egy jó szakma szinte felér egy diplomával. Egy jó szakember jól tud érvényesülni a munkaerőpiacon hazánkban – mondta. Az eseményen hat szakmacsoport látványos bemutatói keltették fel az érdeklődést. Többek között a szociális és egészségügyi területet bemutató standnál beleláttak az újraélesztés, sebvarrás helyes alkalmazásába, a csecsemőgondozás területén végzett munkába.

A rendészeti bemutatón a képzés mindennapjaiba, míg a vendéglátás szakmacsoport gasztrorandevúján barista- és mixerbemutatón keresztül az ízek világába nyertek bepillantást a résztvevők. Az eseményre – az ajkai általános iskolások mellett a környező településekről is – összesen 298 tanuló érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában