Elismerés a kiemelkedő munkáért

2019.07.04. 11:30

Benedek Adrien üzemorvos vehette át a Perlaky-díjat

Perlaky-díjat vehetett át Benedek Adrien üzemorvos az egészségügyi szolgáltatások területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként. A díjat Veszprém város Semmelweis-napi ünnepségén adták át szerdán a Dubniczay-palotában.

Marton Attila

Porga Gyula polgármester átadja a díjat dr. Benedek Adrien üzemorvosnak. Fotó Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Porga Gyula polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy azért lehet sikeres a város, mert biztosítottak a stabil alapok, melynek az orvosok is részét képezik. Megjegyezte, az orvosi hivatás alapküldetése az emberi kapcsolatokon nyugszik, a veszprémi orvosok pedig bizalmat és biztonságot sugároznak betegeik felé.

Dr. Benedek Adrien üzemorvos és Porga Gyula polgármester a díjátadón Fotó Balogh Ákos/Napló

A városi közgyűlés az üzemorvoslás területén végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként Perlaky-díjat adományozott Benedek Adriennek. A doktornő pályája kezdetén a dombóvári kórházban dolgozott, mielőtt viszszatért volna szülővárosába, Veszprémbe. 1975 és 1995 között a Kállai Éva Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Szakiskolában egészségügyi és belgyógyászati ismereteket tanított, és tizenhárom éven át vett részt az Országos Orvosszakértői Bizottság munkájában. 1995-től máig üzemorvosi szakfeladatot lát el a Volánnál, a VKSZ Zrt.- nél, a Petőfi Színháznál, a Magyar Államkincstárnál és több vállalatnál. Szakmai munkája mellett belgyógyászati előadásokat tart, valamint szervezett formában elsősegélynyújtási ismeretekkel segíti a polgárokat.

A díjazott elmondta, folytatja a munkát, amelyre szolgálatként tekint. Hozzátette, az üzemorvosi ellátás csapatmunka, amelynek fő célja a dolgozók biztonsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában