pont a vásárolni akarók nem találtak helyet

2020.08.01. 11:00

Fizetőssé válik a veszprémi pláza parkolója

Augusztus elejétől egy óra használati idő felett fizetni kell a parkolásért a Balaton Plaza parkolójában.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A látogatók a közelmúltban azt tapasztalhatták, hogy sorompót szereltek fel a bevásárlóközpont parkolójának bejáratához, és parkolóautomatákat is kihelyeztek a parkoló több pontján. A plázát üzemeltető cég a bevásárlóközpontba látogatók érdekében döntött a parkolás fizetőssé tétele mellett.

– A Balaton Plaza parkolója térítés ellenében lesz használható, várhatóan a jövő héttől. Ennek legfőbb oka, hogy a belváros közelsége miatt sokan nem a pláza látogatójaként, hanem mintegy P+R parkolóként használták a bevásárlóközpont parkolóját. Hétköznapokon sokszor már reggel nyolc órakor nem volt hely a parkolóban, így a vásárlók nem tudtak leparkolni – mondta érdeklődésünkre Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketingvezetője.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Kiemelte, a parkolási díjak kialakításakor fokozottan figyeltek a kedvezményes árképzésre. Többek között lehetőség lesz bérlet vásárlására, a parkolás első órája ingyenes lesz, valamint a mozilátogatóknak az ingyenes parkolás ideje meghosszabbodik. A marketingvezető megjegyezte, az új parkolási rendről és annak részleteiről a pláza online felületein és a helyszínen lehet majd tájékozódni.

A Balaton Plaza történetében egyszer már fizetőssé tették a parkolást 2010-ben, akkor azonban rövid idő elteltével visszaállították ingyenessé a rendszert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!