Fókuszban az egészség

2019.08.21. 11:30

Sikeres volt az első malomsoki közösségi véradás

Véradással és szűrővizsgálatokkal egybekötött egészségnapot tartottak a malomsoki sportpályánál. A jó hangulatú rendezvényen a kikapcsolódás mellett az egészséges életmód népszerűsítésén volt a hangsúly.

Polgár Tibor

Az egészségnapi véradáson többségében fiatalok vettek részt Fotó: önkormányzat

A pályázati forrásból megvalósított egészségnapon a szervezők változatos programokkal várták a helyieket és a környező települések lakóit.

A jelenlévők többek között előadást hallhattak az egészséges életmódról, különféle egészségügyi szűréseken vehettek részt, például megmérték a jelentkezők vérnyomását, vércukor- és koleszterinszintjét, testtömeg-indexét. Aki kedvet érzett hozzá, kitölthetett egy egészségügyi totót is.

– A kikapcsolódás és szórakozás mellett fontosnak tartottuk, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét az egészség megőrzésére, valamint ennek érdekében a szűrővizsgálatokon való részvételre, hiszen a legnagyobb kincsünk az egészségünk. Malomsokon első alkalommal szerveztünk közösségi véradást, ezen mintegy húszan vettek részt, többségében fiatalok.

A rendezvényen minden korosztály körében az ittasságot szimuláló szemüveg számított a legnépszerűbb programnak, ami egyben rendkívül tanulságos is volt, hiszen a kipróbálója megtapasztalhatta az alkoholos befolyásoltsággal járó mozgáskoordinációs zavarokat. Természetesen a szórakozásra is jutott idő, mindenki megtalálhatta a neki megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket – nyilatkozta a Naplónak Fintáné Dóra Mária, Malomsok polgármestere.

A kínálatban szerepelt egyebek mellett légvárcsúszda, minivonat, lufihajtogató bohóc, horgászverseny, továbbá ki lehetett próbálni pedálos kisautókat.

– A közönség nagy örömére sétakocsikázásra is volt lehetőség. A helyi fellépők a színvonalas műsoraikkal nagymértékben hozzájárultak az egészségnap sikeréhez, míg a sztárvendégeink – Baby Gabi énekes, Ihos József humorista és a Kredenc zenekar – tovább fokozták a hangulatot.

A nap folyamán szorgos, ügyes szakácsaink finom ebédet és vacsorát készítettek a jelenlévőknek, illetve egészséges ételeket, gyümölcsöket és zöldségeket ugyancsak lehetett kóstolni. Két tombolasorsolást is tartottunk, amiken értékes nyeremények találtak gazdára külön-külön a gyerekek és a felnőttek körében – fűzte hozzá Fintáné Dóra Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában