Külföld

2009.11.11. 07:50

A karácsonyi ajándéközön sikervárományosa: újjáélesztette a tamagocsit a Sony

Frankfurt - Etetni, öltöztetni, simogatni kell: mindent, amit egy igazi élőlény is elvárna. A Sony új, EyePet nevet kapott háziállata élethűen reagál gazdijának a Playstation3 kamerája előtt tett mozdulataira.

MTI

Az interaktív, digitális kisállat - leginkább egy majomra hasonlít - tizenkét évvel a zsebben is tartható tamagocsi sikere után jelenik meg a piacon.
   
A játék kezdetén az újdonsült gazdi egy kis kék tojással találja szemben magát - azért kék, mert egyelőre túl hideg, hogy bármi is kikeljen belőle. A játékhoz járó "varázskártyát" kell a játékosnak a PlayStation kamerája elé tartania, ami a képernyőn hősugárzó formájában jelenik meg: a meleg levegő hatására a tojás színe megváltozik, majd megjelenik rajta az első repedés. Ezután kicsit jobbra-balra kell mozgatni, hogy a kis jövevény kibújhasson belőle.
   
A játékos gazdik mozdulatait érzékeli a kamera - ezek, valamint a varázskártya segítségével lehet a kis állatot simogatni, etetni, fésülgetni és játszani vele. A majom reagál a játékos mozdulataira: követi a kezét, átugorja, reagál és örül a simogatásnak. Körbeugrándozza a nappalit, felfedezi a környezetét.
   
Természetesen sok új dolgot kell neki tanítani. Ha a játékos egy papírlapra lerajzol valamit, majd a kamera elé tartja, az állatka lemásolja a képet. Majd a rajz fajátékká alakul, amivel gazdi és kis kedvence közösen játszhatnak. Számos egyéb játékra is lehetőség van, amelyeknek a kis szőrmók a főszereplője, esetleg eszköze.
   
Az állat kinézete változtatható: lehet egyszerű kis puha barna majom, de öltözhet punkszerelésbe, vagy akár bohócruhába is.
   
A játék kamerával együtt 50, kamera nélkül 30 euróba kerül. A karácsonyi ajándéközön nagy sikervárományosának tartják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!