Kultúra

2010.02.01. 12:42

Bánfalvy sikerre vitte a Figaro házasságát

Hosszan tartó vastaps éltette a Figaro házassága szereplőit a darab premierjén, a Thália Színházban. A Bánfalvy Ági rendezésében és főszereplésével, valamint Rékasi Károly címszereplésével bemutatott darab óriási sikert aratott

Kiss Nikolett

Egészséges lámpaláz uralkodott a színfalak mögött a Figaro házassága premierjén, a Thália Színházban. A rendező és főszereplő, Bánfalvy Ági, Rékasi Károly, Harmath Imre, Iván Ildikó és a többiek, köztük a Bánfalvy iskola tanulói izgatottan, talpig díszes jelmezben sétáltak föl-alá a díszletek mögött, mígnem fölgördült a függöny.

Még a pótszékek is elkeltek az előadásra, amelyre Pécsi Ildikó is elfogadta a meghívást. A nézők hasonló izgalommal várták, hogy életre keljen az előadás, mint a színészek. A művészek bravúrosan játszották szerepüket, amit igazol, hogy már a szünetben Bánfalvy Ági tehetségéről és kivételes játékáról beszélt a közönség. A színészek családtagjai is megjelentek a bemutatón, így Rékasi Károly rokonai, vagy Iván Ildikó férje, Görgey Gábor író is. A darab végén a közönség egyöntetűen fejezte ki véleményét a tapssal: nagyon jól szórakoztak és imádták az előadást.

A színfalak mögött együtt ünnepeltek a színészek. Pécsi Ildikó és Forgács Gábor rendező egy csokor virággal köszönte meg a rendezőnek a kivételes élményt.

„Talán még színészként sosem izgultam ennyire, rendezőként viszont reméltem, hogy a sok munka és a kollégák tehetsége sikerre viheti ezt a produkciót.  Hozzá kell tennem, mindannyijuknak erőt adott Rékasi Károly figyelmessége, aki az előadás előtt valamennyi alkotónak, köztük még a műszaki vezetőnek is, ajándékkal kedveskedett. Zavarba jöttünk kedvességétől” – mondta Bánfalvy Ági.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!