Kultúra

2012.05.04. 08:15

Emlékezés Bujtorra

Tihany-Veszprém - Bujtor István színművész, rendező és színházigazgató születésének 70. évfordulója alkalmából emléknapot rendeznek Tihanyban május 6-án, vasárnap.

Balla Emőke

A Pogány Madonna nyomában címmel kalandjáték várja a gyerekeket délelőtt fél tizenkettőkor, délután négy órakor a Németh László Művelődési Ház tetőtéri galériájában nyílik emlékkiállítás. A vendégeket Tósoki Imre, Tihany polgármestere köszönti, a tárlatot Bartha Ferenc nyitja meg. Öt órakor az Elvarázsolt dollár című filmet láthatják az érdeklődők. Aznap a Petőfi Színház is megemlékezik egykori igazgatójáról. Az intézmény 2009-ben elhunyt direktorára felesége, Bujtor Judit, Kern András Kossuth-díjas művész, valamint Mészáros Géza háromszoros magyar bajnok vitorlázó, versenyzőtárs emlékezik. A május 6-án 11 órakor a színházban kezdődő pódiumbeszélgetést Varga Róbert újságíró vezeti. Köszöntőt mond Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója. Az esemény után az egybegyűltek a teátrum falánál megkoszorúzzák Bujtor István emléktábláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!