Kultúra

2017.03.07. 15:58

Nyomozás és távcsöves bemutató a természettudományos napon

A veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnáziumban rendezett Tavaszi Természettudományos Nap (TATU 2017) célja, hogy megszeressék a tanulók a természettudományokat.

Kutasi Zsófia

A programot 2004 óta rendezi meg az iskola. A cél, hogy a gyerekek megismerjék, megszeressék a természettudományokat. A szervezők minden évben adott témára fűzik fel a programokat, idén a környezet- és természetvédelem állt a középpontban.

Sándor Mátyás, az iskola igazgatója elmondta, eddig délutánonként zajlott a rendezvény, idén először a teljes nap a természettudományos programokkal telt.

Az iskola valamennyi tanulója, 241 diák, valamint az idén az intézményhez csatlakozott zeneművészeti szakgimnázium harminc tanulója vett részt a napon.

- Úgy gondoljuk, a természetvédelem napjaink egyik sarkalatos kérdése. Fontos hogy a tanulók tájékozódjanak, kapjanak hiteles információkat, kialakuljon a saját véleményük a témáról, értsék, mi zajlik körülöttük. Fontos, hogy a társadalom hasznos tagjaiként környezettudatosan éljék az életüket – mondta Sándor Mátyás.

Fotó: Penovác Károly

A tanulók a program során, de az előkészületekben is aktívan részt vettek; plakátversenyre készültek, volt diákfilm-verseny, melyre kisfilmeket készítettek, emellett nyomozhattak matematikai rejtélyek után. Délelőtt előadások zajlottak, többek között az éghajlatváltozásról, délután vetélkedők kezdődtek. De volt interaktív meteorit bemutató és ökológiai lábnyom számítás is. A főszervező Vinklerné Csermely Éva, az iskola természettudományos munkaközösség vezetője volt. A TATU-n részt vettek a gimnázium testvériskolájának, a dunaszerdahelyi magyar sportiskolának a küldöttei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!