Gasztronap az Aranykapun

2018.08.02. 20:38

Gulyásfőző versenyt tartottak Balatonfűzfőn

Gaszt­ronappal folytatódott az Aranykapu fesztivál szerdán.

Marton Attila

A Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesületének Aranycsapat nevű formációja a főzőversenyen

Fotó: Penovác Károly/Napló

A tíznapos rendezvénysorozat keretében az előző évekhez hasonlóan ezúttal is gulyásfőző versenyt hirdettek. A megmérettetésen három-három balatonfűzfői és balaton­almádi csapat versengett. A csapatok kitettek magukért, és sokféleképpen készítették el a népszerű ételt. A bográcsokban babgulyás, palóc gulyás és hagyományos gulyásleves is készült.

A Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesületének Aranycsapat nevű formációja a főzőversenyen Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ételeket Varjú Lajos önkormányzati képviselő, Gál Andrea, a Balatonfűzfőért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Kósa Béla vállalkozó zsűrizte. A legfinomabb gulyást a Börtönrock fantázianevű csapat készítette egy különlegesen fűszerezett gulyással. A főzőversenyt Bakonyvári Sándor tangóharmonikás muzsikája kísérte, majd az eredményhirdetés után Csomai Zoltán énekes adott operettekből és táncdalokból válogatott műsort. A programot az Acoustic Session zenekar fellépése zárta.

Az Aranykapu fesztivál pénteken 19 órakor néptáncgálával folytatódik a közösségi házban, az érdeklődők a Veszprém–Bakony táncegyüttes műsorának tapsolhatnak. Szombaton egész napos programot nyújt a gombócfesztivál. Az ételek kóstolója mellett délelőttől kora estig fellépők adnak műsort. A rendezvénysorozat vasárnap a balatonfűzfői veteránjármű-találkozóval zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában