Éjszaka a Kékfestőben

2019.03.11. 07:00

Izgalmas programokra hívják a fiatalokat a múzeumba

Az Éjszakázz a múzeumban című új programjukról, valamint a nyári táboraikról tájékoztatta a sajtót a Kékfestő Múzeum.

Laskovics Márió

Vonnák Andrea múzeumpedagógus, Nagy-L. István igazgató és Batáné Vida Marianna tárlatvezető, múzeumpedagógiai asszisztens a sajtótájékoztatón Fotó: Laskovics Márió

A Kékfestő Múzeum közeljövőbeli programjairól tájékoztatta a sajtó képviselőit a napokban. Nagy-L. István igazgató egy új kezdeményezést jelentett be, a gyerekeknek szóló Éjszakázz a múzeumban című programot, amit Vonnák Andrea múzeumpedagógus részletezett.

– Március 29-én kiderül, hogy éjjel nálunk is életre kel-e a kiállítás. Jó pár éve merész húzás volt a londoni természettudományi múzeum részéről az éjjeli program. Azóta hazánkban is több helyütt vannak ilyen alkalmak, nekünk is régi álmunk volt. Maximum tizenöt, 9–13 éves, bátor, kíváncsi, kalandvágyó lurkót várunk a 8 ezer forint költségű programra, melyben szerepel kézműves-foglalkozás, esti torna, vacsora, nyomozás, zseblámpás számháború a kertben, filmnézés, illetve reggeli. A résztvevők polifoamot, hálózsákot, zseblámpát és tisztálkodószereket hozzanak magukkal. Eközben a gyerekek szülei is kikapcsolódhatnak otthon. Érdeklődéstől függően havonta-kéthavonta ismételnénk meg a múzeumi éjszakázást.

Az igazgató összegezte, idén hat nyári tábort szerveznek. Az egyik EFOP-projektként, partnerintézménnyel valósul meg, a többire várják a jelentkezőket. A bejáratott táboraik esetén is igyekeznek újdonságokkal szolgálni. Felhívta a figyelmet, hogy a létszámkorlátok miatt érdemes idejében regisztrálni.

Vonnák Andrea múzeumpedagógus, Nagy-L. István igazgató és Batáné Vida Marianna tárlatvezető, múzeumpedagógiai asszisztens a sajtótájékoztatón Fotó: Laskovics Márió

Vonnák Andrea múzeum­pedagógus szólt a Kő-papír-olló elnevezésű kézműves táborokról. Az első június 24–28. között várja a 6–8 éves gyermekeket. A másodikat július 8–12., a harmadikat pedig augusztus 5–9. között tartják. A három tábor a kézművességen túl tartalmaz meleg étkeztetést, kirándulást, mozit, reggeli jógát, a részvételi limit tizenhét fő.

Batáné Vida Marianna tárlatvezető, múzeumpedagógiai asszisztens hozzátette, a két másik táborba 9–10 éves gyerekeket várnak. Az indigóműhelyben július elején a festés különféle módjaival foglalkoznak majd, alkotnak és sportolnak, a végén pedig kiállítást rendeznek.

A július közepi középkori régésztáborban többek között szemügyre veszik a múzeum gyűjteményét, miniásatáson vesznek részt, pecsétlenyomót, oklevelet és térképet készítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában