Zenés nyárbúcsúztató

2018.09.03. 07:00

Népszerű dallamok csendültek fel a pápai koncerten

Az elmúlt hónapok fellépéseinek népszerű dallamaival várta az érdeklődőket Pápa Város Fúvószenekara az Esterházy-kastély udvarán.

Polgár Bettina

Pápa Város Fúvószenekarát Horváth Adrián karnagy vezényelte Fotó: Polgár Bettina

Ez alkalommal is rengetegen látogattak el a nyárbúcsúztató koncertre, hogy hallhassák a pápai zenekart. Horváth Adrián karnagy vezényletével felcsendült többek között a Bosszúállók, az Aladdin, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály és a Trónok harca zenéje.

Pápa Város Fúvószenekarát Horváth Adrián karnagy vezényelte Fotó: Polgár Bettina

Az eseményen adták át a Pápa Város Fúvószenekara által alapított Örökös tag és Tiszteletbeli tag címeket. A hagyomány szerint az Örökös tag díjat olyan személy kaphatja meg, aki meghatározó tagja volt a zenekarnak, vagy jelenleg is az. A Tiszteletbeli tag címet pedig olyan személynek, vállalkozásnak, intézménynek adják át, akik különböző módon támogatják az együttest.

Idén Gyenge Csaba részesült Örökös tag díjban, ő 2004 szeptemberében csatlakozott a zenekarhoz, emellett pedig okleveles geológusként is helytáll a Veszprémi Bányakapitányság munkatársaként. A Tiszteletbeli tag elismerésben Varga András, a Pápa Városi Televízió főszerkesztője, a fúvószenekar rendezvényeinek állandó operatőre részesült.

Az érdeklődők legközelebb szeptember 8-án, szombaton 18 órától hallhatják Pápa Város Fúvószenekarát a Pápai csülök-, cicege- és borfesztivál alkalmával az Esterházy-kastély udvarán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában