Kultúra

2006.06.21. 22:00

Nosztalgia-kávéházi délután és emlékezés

Mórocz Zsolt

Almádi anno... quotAz Almádi híres promenádonquot címmel nosztalgia-kávéházi délutánt szervezett a vörösberényi Horváth József Honismereti Egyesület az almádi honismereti körrel karöltve. A vendégeket településtörténeti érdekességekkel Schildmayer Ferenc köszöntötte. Ács Anna irodalomtörténész, muzeológus az egykori, békebeli kávéházak emlékét idézte, nosztalgiáról, vágyakozásról beszélt színes elõadásában. Kardos Józsefné és Vecsey Kiss Mária verseket olvasott fel, a nosztalgiazenérõl a Bakonyi Sváb Harmonikások gondoskodtak.
A vörösberényi és balaton-almádi asszonyok gazdagon terített asztalokkal várták a vendégeket és a jókedvû adakozókat, a bevételt a vörösberényi Árpád-kori református templom javára ajánlották fel. A jó hangulatú délutánon a hölgyek elegáns ruhákban jelentek meg, divatbemutatót tartottak, a rendezvényen kicsik és nagyok is jól érezték magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!