Kultúra

2010.10.25. 15:58

XXI. századi könyvtár

Veszprém - Mintegy tizenkét millió forintos pályázati támogatással jelentősen javult a megyei könyvtár informatikai szolgáltatásainak minősége.

Kiss Nikolett

Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet igaszgatója a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: már nagy szükség volt eszköszfejlesztésre, hogy valóban XXI. századi könyvtár álljon az olvasók rendelkezésére. Egy szerver gép, tíz asztali számítógép, tíz laptop, szoftverek, operációs rendszerek, a könyvtár egész területén vezeték nélküli internet, a fogyatékkal élők tájékozódását segítő két érintőképernyős terminál, valamint a Dunántúlon is egyedülálló vaklátó nyomtató beszerzése valósult meg a pályázat segítségével.

A fejlesztés eredménye továbbá a költséghatékonyabb működés, az informatikai szolgáltatások minőségének javulása, az esélyegyenlőség biztosítása is, valamint erre épül egy következő TÁMOP projekt is. Utóbbi pályázatban 28 millió forintot nyert el a könyvtár, melyet továbbképzésre, olvasásnépszerűsítő programok, vetélkedők szervezésére, a honlap átalakítására, illetve a könyvtári katalógus fejlesztésére fordítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!