Laza

2010.11.27. 04:23

Partiképes sapkavalkád

- Nem áll jól - hangzik legtöbbször a kifogás, de egyszer úgyis eljön az a hőfok, amikor beadjuk a derekunkat (pontosabban a fejünket) és rájövünk: ideje sapkát húzni.

Kiss Nikolett

Most már persze csak jókorát vigyorgunk, amikor visszagondolunk óvodás kori önmagunkra, amikor nem a divat, hanem a praktikusság volt a fő szempont, és a gyerekek kb. kilencvenkilenc százalékával együtt űrhajós sapkában battyogtunk az oviba. Egyáltalán nem lehet csodálkozni aztán, hogy legalább egy évtized kellett ahhoz, hogy ezt az élményt kiheverjük, és érettségiig egyáltalán ne legyünk hajlandók sapkát húzni.

Aztán ahogy öregszik az ember, rájön, hogy a cikiségnél fontosabb szempont a praktikum, és hogy ne fagyjon le a fejünk, másrészt pedig a sapka igazán fontos dizájn elemmé vált az öltözködésben. Az utóbbi évek divatjában egyébként is fontos szerepe jut a kiegészítőknek, s nincs ez másként az idén sem: jópofa táskákkal, nagy sálakkal, sapkákkal nagyon feldobhatjuk az öltözékünket, no meg a ronda szürke téli hétköznapokat.

A sál kötött legyen, nagy és színes, sapkából (is) pedig nem árt, ha több is van, ugyanis épp az aznapi öltözékünk stílusához passzíthatjuk. Továbbra is divat a simléderes sapi, főleg a kötött, ez ugyan a fület nem melegíti, csak a fejtetőt, viszont roppant stílusos. Ha szabadtéri programot tervezünk, kirándulunk, a karácsonyi vásárban sétálgatunk, akkor választhatunk igazi, fülre húzható, tetején bojtos kötött sapit, akár minél színesebbet, az ugyanis bohókás.

Ugyanez a helyzet síeléskor, korcsolyázáskor is: lényeg, hogy jó meleg legyen, viszont ne izzadjon meg benne a fejünk, s itt kifejezetten szempont is, hogy kellőképp színes és vicces legyen. Aki valami elegánsabbra vágyik, válasszon kalapot, ezek között is rengeteg fazon található, de divat a svájci sapka is. Az idén igazán trendik a Hófehérke törpéinek fejfedőire asszociáló, hosszított fazonú bojtos sapkák is. A fejfedő mint stílusos kiegészítő szerepet kaphat még a buli öltözékünknél is, ugyanis lehet kapni elegáns, csillogó anyagból készültet is. Ez tényleg nem melegít, de nagyon jól néz ki.

A színekkel legyünk nyugodtan bátrak, hisz a sok szürke és fekete kabát között igazán öröm, amikor felbukkannak színes kiegészítők. Sálat, sapkát lehet szettben is kapni, ám erre nincsen feltétlenül szükség, nyugodtan összepasszíthatjuk magunk is az összeillő darabokat. Csak egy szabály van: próbáljunk fel nyugodtan többféle fejfedőt, melyik áll legjobban stílusunkhoz, a fejünk formájához.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!