Laza

2011.05.14. 06:50

Hamisítatlan sztárparádé a Cseri-parkerdőben

Nem akármilyen felhozatal várható a 2011-es Pannónia Fesztiválon (PaFe). A Várpalota melletti Cseri-parkerdőben a jubiláló, ötödik alkalommal megrendezett dzsemborin a fő attrakciónak számító amerikai rockbanda, a We're not gonna take it című örökbecsű opust is jegyző Twisted Sister mellett június 9. és 13. között a hazai zenei élet színe-java bazsevál majd a nagyérdeműnek.

Szabó Péter Dániel

Kezdjük hát a sort, persze a teljesség igénye nélkül, hiszen három cikk sem lenne elegendő az öt nap alatt színpadra lépő zenekarok és előadók felsorolására. A legnagyobb neveknek idén is a nagyszínpad ad otthont, külön öröm, hogy a fő programhelyszín a tavalyihoz képest méretében kétszeresére duzzad, s ezzel együtt jóval nagyobb fény és hang kíséri majd a fellépőket.

A csütörtöki nyitónapon a fent említett rocklegenda Twisted Sister mellett a Magna Cum Laude, az Edda és a Beatrice tépi a húrokat, míg pénteken a Deák Bill Blues Band, a Road, a Depresszió és a hazai pálya előnyét maximálisan élvező Vad Fruttik zenél. Szombaton sem lesz gyengébb a felhozatal, a PASO, a 30Y és a Belga neve garancia a jó hangulatra, hogy a rátóti rapkirály Sub Bass Monstert ne is említsük.

Vasárnap aztán eklektikusabb zenei kínálattal szembesülhetnek a PaFe látogatói, elég, ha végigtekintünk az Irie Maffia, Besh O Drom, Csík zenekar, Kiscsillag, Hobo névsoron. A hétfői zárónapon aztán a rockerek veszik birtokba a deszkákat, a Mobilmánia, a Kormorán, az Ismerős Arcok és az Ossian muzsikál majd.

Persze ez még nem minden. Az öt nap során további négy programhelyszínen folyik majd a mulatozás. A nagysátorban a Hősök, a Heaven Street Seven, a Colorstar, Soerii & Poolek, az Ocho Macho, a Kowalsky Meg A Vega és a Moby Dick bazsevál, míg a metálsátorban a Pigs Might Fly, az Akela, a Blind Myself, a Deep Inside, az Insane és a Hátsó Gondolat nyomja majd. Ami a malátabár programját illeti, az Intim Torna Illegál, a Testi Egyenleg Ska Kollektíva, a Fish!, a Punnany Massif, az Akkezdet Phiai és a fesztivál hivatalos dalát jegyző Belmondo koncertje is jónak ígérkezik.

Ha ez nem lenne elég, elmondjuk, illetve leírjuk, hogy a hazai humor megújítóiként tisztelt Dumaszínház legjobbjai is ellátogatnak pünkösdkor Várpalotára. Az egyik népszerű gyomorkeserű által szponzorált bárban Aranyosi Péter, Benk Dénes, Badár Sándor és Felméri Péter felel majd a rekeszizomgörcsökért, míg a táncos lábúaknak a kiváló rockslágereket felvonultató retrobulijairól híres DJ Paplan lehet a megoldás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!