Lombard Pápa

2012.11.27. 14:28

Szűcs Lajos szeretne végre felfelé nézni

A sportnapilap osztályzatai alapján a hazai első osztályú labdarúgó-bajnokság őszi szezonjának legjobban teljesítő kapusa a Lombard Pápa hálóőre volt.

Novothny Ottó

Szűcs Lajost az abszolút listán is csak az MTK-s Kanta József előzi meg.

Az viszont mindenképpen elgondolkodtató, hogy a pápaiaktól az első harmincba a mezőnyjátékosok közül senki nem fért be.

- Hogyne lennék tőle boldog - vágta rá a "jelent ez az elismerés még valamit számodra?" kérdésre a kitűnő kapus. 

- Egyébként sincs olyan játékos, akit ne érdekelnének az osztályzatok. Szerintem tízből kilenc, ha bevallja, ha nem, azzal kezdi a meccs utáni napot, hogy nézi a tudósítást. 

- Milyen gyakran nem értesz egyet az újságban megjelentekkel?

- Azt be kell vallanom, hogy elsősorban kapusedzőm, Kovács László értékelése mérvadó számomra. Előfordult, hogy kritikusabb volt, mint az újságíró, de az ellenkezőjére is volt példa. Ha számokra vagy kíváncsi: mondjuk évi harminc meccset nézve két-három alkalommal hatalmas a különbség az ő véleménye és a megjelentek között. Mindennél persze sokkal fontosabb, hogy a csapat eredményes legyen.

 



Szűcs Lajos nélkül ma már a Lombard Pápa elképzelhetetlen, a kapus évek óta csapata legjobbja (Fotó: Gáspár Gábor)



- Hát, ebből a szempontból megint vegyesnek tűnik a kép.

- Jobban bosszantott a Siófok elleni vereség, mint a győri 0:6. Utána felálltunk, jól teljesítettünk, aztán szinte "feltámasztottuk" a Balaton-partiakat. Ráadásul, akárhogy is, de az Eger és a Siófok így öt pontot vett el tőlünk.  

- Úgy tűnik, éppen a két említett klub adja meg a választ a kieséssel kapcsolatos kérdésekre.

- Ebben igazad van, csak tudod tele már azzal a hócipőm, hogy nekünk állandóan magunk mögé kell nézegetnünk. Annyira szeretnék már végre egyszer azon izgulni, hogy fel tudunk-e lépni a dobogóra. 

- Tavasszal ez a cél is elérhető lehet.

- Nagyon bízom is abban, hogy a téli erős felkészülés után jobbak leszünk. Az idén rengeteg baj, sérülések, eltiltások sújtották a csapatot, de az érződik, hogy a jelenleginél erősebbek vagyunk. Ha néhány jó játékost időben igazolunk, akkor előrébb fogunk végezni.

- Ki nyeri a bajnokságot?

- Természetesen a Ferencváros!

- Még mindig ennyire függő vagy?

- Ez nem változik soha. Persze egyre ritkábban megyek fel Pestre, hiszen Pápán jár iskolába a kisfiam, itt élnek a barátaim. Szeretem a várost, a szurkolókat, az itteni embereket. A csapatnál is jó a hangulat, bíznak bennem a társak, hisz én vagyok a kapitány. Egy szó, mint száz, minden rendben, már csak egy hiányzik: lépkedjünk jó néhány helyet feljebb a tabellán.







Az előző fordulóban hazai pályán a székesfehérváriakat legyőző Lombard Pápa legközelebb pénteken játszik. Az NB I 17. fordulójában a Paks vendége lesz az együttes, a két, egyaránt húszpontos csapat mérkőzése pénteken 19 órakor kezdődik.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!