Lovas

2017.03.12. 21:20

Az egészség igenis visszaszerezhető - Schirilla György előadása Lovason

Lovas - A "nemzet rozmárja", Schirilla György tartott előadást a faluház nagytermében, ezzel lezárva az idei Lovasi esték előadás-sorozatot. A határait minden évben egyfolytában feszegető, a jeges Dunát átúszó sportoló prezentálta a hallgatóságnak, hogy sosem késő tenni az egészségünkért.

Szendi Péter

A népszerű jógaoktató nőnapkor tartotta meg előadását. A szervezők gondoskodtak arról, hogy minden hölgy kapjon egy szál virágot, így jó hangulatban indult a rendezvény. Schirilla György egyfolytában gesztikulált, járt-kelt a nézők között, akiket bevont az előadásába. Olykor humorral, némi csipkelődéssel, ugyanakkor alázatosan.

Beszélt a szeretet gyógyító erejéről, a pozitív gondolkodásról, szerinte az embernek mindig érdemes újrakezdenie az életét. Akaraterővel csodákra vagyunk képesek. Kiemelte, hogy az egészséges párkapcsolat mennyire fontos a mai rohanó világban. Számít, hogy a férfi-nő megtalálja önmagát, egyensúlyt alkotva.

Szóba került az egészséges táplálkozás aranyszabálya is. A mérték, a rágás, az egyszerűség és a vegetáriánus életformához való kapcsolódás, főleg, ha az ember beteg. A jógagyakorlatok és a reflexológia, amelyben ő jártas és tanítja, szintén fontos pillérét képezi az egészséges életmódnak. Érintette a fitoterápiát, melyben ő nagyon hisz. Az emberiség a korai időkben a növényeket tápláléknak tekintette, ezzel együtt azonban különböző betegségek ellenszereként is fogyasztotta.

Schirilla György Balatonalmádiban a téltemető mulatságon. Szerinte nagyon fontos, hogy néha kilépjünk a komfortzónánkból Fotó: archív

A régen ismert gyógyászati szerekből és a rájuk vonatkozó ősi tapasztalatokból alakult ki a 21. század tudománya. Schirilla beszélt a betegségek öt stádiumáról is. Az első a boldogtalanság állapota, és nagyon boldog az az ember, aki felismeri a változás lehetőségeit ebben a helyzetben.

Néhány saját versét is előadta, és a legkedvesebbet is Váci Mihálytól: Még nem elég! Szóba került az is, hogy sokáig vegetáriánus volt, de amikor a Vatikánba látogatott a pápához, akkor visszaszokott a húsételekre, amit egy cseppet sem bánt meg. Mindenkit arra biztatott az elő-adásán, hogy érdemes megváltozni, ki kell lépni a komfortzónából. Schirilla György szerint a múlt halott, a jelen formálható, a jövő építhető.

Az előadás a Könyvtárel-látási Szolgáltató Rendszer keretében valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!