Mezőlak

2016.12.07. 22:35

Jelmondatuk: A szívünk most is fiatal

Mezőlak - 15 évvel ezelőtt alakult meg Mezőlakon a nyugdíjasklub.

Polgár Szilárd

A helyi szépkorúak közössége az elmúlt másfél évtizedben számtalan kulturális, hagyományőrző és közösségépítő programot szervezett. Értékrendjükkel, tapasztalatukkal valós példát mutattak a fiataloknak, lelkesedésük pedig mindvégig összetartotta a nyugdíjasok helyi közösségét.

A másfél évtizedes jubileum alkalmából a nyugdíjasklub tagjai nagyszabású programot szerveztek a mezőlaki kultúrházban, amelynek nyitányaként közösen elénekelték a nyugdíjas himnuszt. A meghitt eseményre eljöttek a mezőlaki képviselő-testület, valamint a Mihályházi Asszonykórus tagjai is.

Az ünnepséget többek között vidám bohózat is színesítette Fotó: Polgár Szilárd

A kulturális műsort megelőzően a nyugdíjasklub elnöke, Szabados Árpád felolvasta Nagy Gábornak, Mezőlak polgármesterének köszöntő szavait, majd a klub énekkara dalos válaszolgatót adott elő. Ezt követően Molnár Kálmán egykori iskolaigazgató prózai előadását hallgathattuk meg, majd vidám kabaréjelenetekkel folytatódott a program. Természetesen nem maradhatott el az emlékek felidézése sem, a több száz fotó megtekintése után közös vacsorával és éjszakába nyúló zenés bállal zárult a vigadalom.

- 2001 őszén 37 fővel alakult meg a nyugdíjasklub Mezőlakon - nyilatkozta a Naplónak Bán Gyuláné, a szépkorúak közösségének tagja, az est háziasszonya. Mint mondta, az első elnök Molnár Kálmánné lett. Megtudtuk tőle: 2002 februárjában megalakult az asszonykórus, amely később vegyes karrá bővült. A következő években számtalan saját programot szerveztek, így kiállításokat, könyvbe-mutatókat, szüreti és farsangi bálokat, dalostalálkozókat. Emellett rengeteg színházi előadásra látogattak el, kirándultak többek között Sopronba, Fertődre, Szombathelyre, Pécsre, Balatonfüredre, Visegrádra, Eisenstadtba és Komárnóba is.

- Olyan hagyományokat őrzünk, amelyek a tizenöt év során rendszeresen ismétlődnek. Ilyen a nőnapi és a férfinapi programunk, a májusfa kitáncolása, biciklis kirándulásunk a Tőzeg-tóhoz, valamint a névnapok. Emellett részt veszünk a falunapi programokban, virágokat ültetünk gyönyörű településünkön és ismeretterjesztő előadásokat is szervezünk - fogalmazott Bán Gyuláné. Hozzáfűzte, jelenleg közel negyven tagja van a klubnak, a jelmondatuk pedig változatlan: A szívünk most is fiatal".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!