MKB (törlés)

2005.12.03. 17:23

Ujjakat le a ravaszról

<STRONG>Megnyugtató elõnyt kell szerezni a BL-nyolcaddöntõ elsõ derbijén</STRONG>

Mórocz Zsolt

Veszprém - A java csak ma következik - a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában egyenes ágon zajlik a harc a nyolc közé jutásért. Az MKB az elmúlt négy évben, ha skandináv riválissal találkozott, azt rendre kiütötte.
A Jütland-félsziget keleti partján fekvõ Arhus városának kézilabda-együttese a mai ellenfele a Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében az MKB Veszprém KC-nak. Az MKB az idén utolsó hazai fellépésére készül, hiszen ezt követõen már csak idegenben szerepel - jövõ szombaton Dániában rendezik a visszavágót, december 14-én Debrecenben, 17-én pedig Szegeden játszik bajnoki mérkõzést.
Zdravko Zovko edzõ tanítványai az elmúlt héten rendre videózással kezdték a délutáni tréningeket. - Nagy tempót diktálnak a dánok. A videokazetták szerint általában 5+1-et védekeznek, és ezt a formát nagyon hatékonyan alkalmazzák, így sok gólt szereznek lerohanásból - foglalta össze a látottakat Zovko.
Csoknyai István, az MKB edzõje már bõvebben fogalmazott: - A hírek szerint az Arhus több kulcsjátékosa is sérült volt a közelmúltban. A dánok több mérkõzését is megtekintettük - hol játszottak ezek a meghatározó emberek, hol nem - és így igazán nem is tudjuk, mire képesek. Az elsõ soruk rendkívül veszélyes, de egy bizonyos: a kispadunk jóval hosszabb, mint az övék.
A méltán népszerû "Csoki" azért óvatosságra intett mindenkit: - A dánok hozzánk képest más kézilabdakultúrát képviselnek, ami nem fekszik nekünk igazán. Mindvégig komolyan kell összpontosítani, mert játékosaik bármelyik pillanatban, bármilyen szituációból képesek ellõni a labdát. Egyfolytában a ravaszon van az ujjuk és tüzelnek, így elég kiszámíthatatlanok. A közönség a csapat nyolca-dik embere, a biztató szavakra a megnyugtató elõny kiharcolásához most is nagy szükségünk lesz. Gyilkos hatvan percre számítok, de csak a gyõzelem az elfogadható eredmény.
A dánokat Erik Veje Rasmussen edzõ irányítja. A szakvezetõ ismerõs lehet a kézilabdadrukkereknek, aki nem is olyan régen már járt Veszprémben. Akkor, a 2001/2002-es szezonban a KEK nyolcaddöntõjében a német Flensburg alakulatát dirigálta, és bizony a Veszprém kettõs fiaskóval búcsúzott a kupa további küzdelmeitõl. - Öreg motoros Rasmussen, aki mindig kitalál valami újat. Én mégis azt mondom, alaposan felkészültünk, és bármivel is próbálkozzon, megtaláljuk rá a megfelelõ taktikai ellenszert és semlegesítjük - vélekedett Csoknyai.
Tatai Péter, az MKB fiatal kapusa is nagy várakozással tekintett a mai csata elé. - Rengeteget videóz-tunk és derekasan felkészültünk a dánok lövõrepertoárjából. Fõleg a jobb lövõjük, Sondergaard semlegesítése lehet kemény feladat, mert gátlástalanul és váratlanul lõ minden helyzetbõl, és ráadásul remek százalékkal használja ki a helyzeteit.
A remek képességekkel megáldott, ifjú hálóõr azt is elárulta, hat-hét gólos különbséggel lenne igazán elégedett. - Az edzés után már igyekszem nem gondolni a mérkõzésre, megpróbálok teljesen kikapcsolni. Ilyenkor általában könnyed és pihentetõ programot szervezünk a barátnõmmel. A mérkõzés napján a déli óráktól kezdve viszont már csak a csatára összpontosítok.
A tavalyi dán bajnokság aranyérmese, az Arhus tegnap délután érkezett Veszprémbe, majd fél hét után a Március 15. úti sportcsarnokba is ellátogatott a gárda, felmérni a terepet. Mint kiderült, a vendégek magabiztosak, gyõzni jöttek, reméljük, csalódottan utaznak haza...Öreg motoros Rasmussen edzõ, aki mindig kitalál valami újat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!