jótékonyság

2020.07.15. 15:00

Díszdoktori címet kap a Manchesteri Egyetemen a United támadója

A klub közleménye szerint Marcus Rashford a rászoruló gyermekek megsegítéséért indított kampányával érdemelte ki az elismerést, és a legfiatalabb lesz azok között, akik megkapják.

Manchester Uniteds English striker Marcus Rashford celebrates scoring their second goal during the English Premier League football match between Manchester United and Norwich City at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 11, 2020. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A válogatott támadó gyermekkori élményeire támaszkodva

elérte, hogy az iskolák Anglia-szerte kuponokat osztanak, amelyekkel a nélkülöző gyermekek ételhez juthatnak a nyári szünetben.

A 22 éves játékos előtt Sir Alex Ferguson és Bobby Charlton is díszdoktori címet kapott Manchesterben.

„Büszkék vagyunk a családommal együtt. Elnézve a korábbi díjazottak listáját nagyon megható, hogy én is kiérdemeltem ezt az elismerést” – idézte Rashfordot az MU honlapja. „Még sok a tennivaló a gyermekszegénység elleni harcban, de a tény, hogy kivívtam a városom elismerését, azt mutatja, hogy jó irányba haladunk. Nagyon sokat jelent ez nekem.”

A United vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer azt mondta, büszke a futballistára.

„Sokkal inkább másokkal törődik, mint saját magával. Remélhetőleg az élete további részében is megőrzi ezt a mentalitást, és önmaga marad”

- tette hozzá a norvég tréner.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában