olvasónk írja

2020.01.29. 16:00

Elnéptelenedtek a kínai utcák

Mindenki otthon marad, így üresek az utcák, a bevásárlóközpontok, a pályaudvarok és a metrók a 14 millió lakosú kínai Tiencsinben, így próbálnak védekezni a fertőzés ellen – kaptuk a hírt Kínában dolgozó olvasónktól.

Fotók: olvasó

Fotó: olvasó

Mint írja, nyoma sincs a világvárost idéző pezsgésnek Tiencsinben, amely Sanghaj, Peking és Kanton után a negyedik legnagyobb település Kínában, és nagy távolságra fekszik a koronavírus feltételezett megjelenési helyétől, Vuhantól.

Fotók: olvasó

Tiencsinben mindenki otthonában tartózkodik, néhányan friss élelmiszerért mennek el a boltokba, de néptelenek az utcák, az üzletek, a pályaudvarok, a hatalmas plázák. A lakóknak kedvez, hogy január 25-én ünnepelték a kínai holdújévet, amire mindenki sok élelmiszert vásárolt, így bőven van még tartalék. Az élelmiszerek, főként a gyümölcsök, friss zöldségek jelentősen megdrágultak, és hatalmas kereslet van a szájmaszkok iránt. Utóbbiak korábban egy kínai jüanba kerültek, ma akár 160-at is elkérnek egy darabért (egy kínai jüan több mint 44 forint).

Fotók: olvasó

A lakók tudomása szerint elsősorban a gyengébb immunrendszerű, beteges embereket betegíti meg, illetve győzi le a kórokozó. Kína közölte, képes megfékezni a járványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!