Összefonódás

2023.02.17. 13:36

Pozícióosztással nyerné meg a pártok támogatását Ferencváros polgármestere

Baranyi Krisztina bizalmi állást adott Derda Ádám óbudai képviselőnek a IX. kerületben - számol be róla a Magyar Nemzet.

Baranyi Krisztina (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), a IX. kerület polgármestere

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Érdekes összefonódásra derült fény néhány napja egy ferencvárosi bizottsági ülésen. A ferencvárosi vagyonkezelő cég vezérigazgatójának szakmai titkára, Derda Ádám Óbudán a 12. választókerületben önkormányzati képviselő is egyben - értesült a Magyar Nemzet.

Az egri születésű momentumos az óbudai önkormányzatnál átláthatósági tanácsnoki megbízást kapott, továbbá a szociális és lakásgazdálkodási, valamint a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság tagja is egyben. 

A baloldali politikus felbukkanása azért is érdekes Ferencvárosban, mert Baranyi Krisztina polgármester a 2019-es önkormányzati választás óta nem ápol felhőtlen viszonyt a a Momentummal. Emlékezetes, hogy a kerületben a beígért alpolgármesteri széket nem a Momentum, hanem a kutyapártos Döme Zsuzsanna kapta meg. 

Gyurákovics Andrea, a ferencvárosi Fidesz frakcióvezetője a lapnak elmondta: egyelőre nem tudják, hogy az óbudai politikus mióta dolgozik és mennyiért az önkormányzati cégnél. 

– Felmerül a kérdés, ha valaki egyéni képviselő és mellette számos tisztség viselője, hogyan tud mindkét helyen maximálisan helytállni. Ülések, fogadóórák, körzetbejárások, ezeket hogyan tudja összeegyeztetni – vetette fel a fideszes képviselő, aki szerint az eset azt mutatja, hogy Baranyi a támogatottságért cserébe pozíciókat kezdett el osztogatni. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában