Fenyegetés

2023.11.10. 11:34

Bombariadó volt Brüsszelben, lezárták az Európai Parlamenthez közeli Leopold parkot

Bombafenyegetés miatt péntek délelőtt lezárták az Európai Parlament melletti, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság közelében található Leopold parkot – derült ki az Európai Parlament (EP) biztonsági szolgálatának az EP-képviselőknek küldött és az MTI-hez is eljuttatott üzenetéből. Később az Európai Parlament biztonsági szolgálata közölte: a zárlatot a rendőrség feloldotta, a Leopold parkot újra megnyitották.

MW

Illusztráció/Járókelő az Európai Parlament brüsszeli épülete előtt 2023. március 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az Európai Parlament sms-ben küldött üzenetben értesítette az EP-képviselőket a bombafenyegetésről. Az üzenetben azt írták: a Leopold parkot a rendőrség lezárta, az EP épülete azonban nincs veszélyben, közvetlen fenyegetés nem áll fent. „A rendőrség kezeli a helyzetet” – írták.

Az EP munkatársai az MTI-nek elmondták, az épületet nem zárták be, senkinek sem kellett elhagynia az épületet. Az EMTI munkatársa arról számolt be, hogy a park bejáratainál rendőrautók állnak, a kapukat rendőrségi felirattal ellátott szalaggal zárták le. A forgalom a park könyékén zavartalan, a gyalogosok is közlekedhetnek.

Bombafenyegetés miatt kiürítették Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében található King Baudouin középiskolát péntek délelőtt – tájékoztatott az RTL.info internetes hírportál.

Az iskola vezetésének tájékoztatása szerint a diákokat és a tanárokat a közeli parkokba evakuálták. Az épületet rendőrük vizsgálják. A diákok és a tanárok biztonságban vannak. Senki sem léphet az iskolába, ameddig arra a rendőrség nem ad engedélyt – áll a közleményben.

Az Európai Parlament biztonsági szolgálata újabb üzenetében arról tájékozatott, hogy a valamivel tíz óra előtt elrendelt zárlatot a rendőrség feloldotta, a Leopold parkot újra megnyitották.

Az Európai Parlamentet vagy épületeit közvetlen veszély nem fenyegette, de a rendőri intézkedések miatt ideiglenesen korlátozzák a parban található és az EP által fenntartott Európai Történelem Háza múzeumba való bejutást – tájékoztattak.

Az RTL.info hírporál folyamatosan frissülő cikkében azt közölte, hogy a Leopold parkot a park területén található Emile Jacqmain általános és középiskola közelében elhelyezett robbanóanyagról szóló bejelentést követően zárták le. A hírportál arról is tájékoztatott, hogy a schaerbeeki King Baudouin középiskola rendőrségi zárlatát szintén feloldották, a diákok és a tanárok visszatérhettek a tantermekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában